perjantai 9. joulukuuta 2022

Fanitarinoita Joulukalenteri: Luukku 9

 Guvu ja Maua pohtivat joulua (Marsupilami)

Kaukana Afrikan viidakoissa asui Afrikkalainen Marsupilami pariskunta, Guvu ja Maua. Nämä kaksi olivat ainutlaatuisi viidakkoeläimiä ja siksi kai heitä etsittiin usein. Mutta ihmiset eivät ole juuri koskaan nähnyt heitä, koska he olivat hyviä piiloutumaan. Tosin joskus joku viidakkoon eksynyt on saattanut nähdä jommankumman heistä, mutta se oli niin harvinaista, ettei kukaan uskonut kuulemaansa.

Eräänä aamuna parvi pelikaaneja lensi lammikolle, missä Guvu ja Maua olivat nauttimassa päivästä. Pelikaanit kaakattivat huolestuneena jonkin olevan tulossa ja se olisi täällä pian.
"Mikä ihme on tulossa?" Guvu kysyi yhdeltä pelikaanilta.
"Ettekö tiedä? Joulu on tulossa!" pelikaani vastasi hädissään "Se on jo parin viikon päästä ja on niin kiire."
"Miksi on kiire?" Maua kysyi vuorostaan yhtä hämillään kuin puolisonsa. Pelikaaneista Marsupilamit olivat ihan hupsuja kun eivät tieneet ja ne lensi pois hokien samalla, että on vielä koristeltava paikat ja kaikkea.
"Vai muka hupsujako?" Guvu ihmetteli. "Itse ovat, kun eivät osaa selittää."
"Niin, en ole ikinä kuulutkaan joulusta." Maua sanoi ja ei Guvukaan ole kuullut. 
Marsupilamit tulivat entistä uteliaammiksi ja he halusivat heti tietää mikä tai kuka joulu oli. He tiesivät keneltä kysyä. Viidakossa asuva satoja vuosia vanha elännyt kilpikonna voisi ehkä tietää. Kilpikonna oli tosin päiväunilla.
Hetken herättelyn jälkeen kilpikonna tuli ulos kuorestaan ja Marsupilamit kertoivat siitä mitä olivat kuulleet.
"Ai että mikä jouluko on? Se on onnellinen juhla. Silloin lauletaan joululauluja, koristellaan kuusi, annetaan lahjoja ja ihmiset yrittävät olla toisilleen kilttejä." kilpikonna kertoi kaiken mitä tiesi "Tosin joulu on ihmisten juhla ja se ei ole meille niin tärkeä.
"Jos se kerran on onnellinen juhla niin miksi pelikaanit olivat hädissään?" Guvu kysyi.
"Se johtuu kai siitä, että niillä on kiire ja he haluavat välttää ruuhkaa. Nyt jos sallitte, jatkaisin uniani. Näkemiin." konna vastasi ja haukotteli vetäytyen lopulta takaisin kuoreensa.
Guvu ja Maua olettivat tajuavansa mitä kilpikonna tarkoitti ja he alkoivat miettiä mitä he tekisivät.
"Jospa mekin viettäisimme joulua?" Maua ehdotti "Hankitaan lahjoja ja pidetään hauskaa."
"Hyvä idea. Ja etsitään myös kuusi mitä koristella." Guvu suostui innokkaana ideaan.
"Kerätään paljon hedelmiä ruuaksi ja minä voin koristella kotimme." Maua sanoi innokkaana. Kaksikko päätti, että heti aloitetaan järjestely ja he ainakin yrittäisivät parhaansa.
Mutta mitä he keksivätkään, siitä kerron joskus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti