lauantai 31. joulukuuta 2022

Fanihahmo anatomiaa: Crax, Joy ja Dean

 Kuinka moni tietää Amerikkalaisen, jopa Suomessakin esitetyn sarjan kuin Sesame Street (suom. Seesamtie)? Ei varmaan kovin moni, koska tietääkseni Sesame Street ei ole koskaan ollut Suomessa kovin suosittu aihe, vaikka 90-luvulla löytyikin Sesame Street aiheisia lelujakin. Mutta Amerikassa tämä sarja tunnetaan todella hyvin ja se jatkuu edelleenkin jenkkiläisten telkkarissa.
Sesame Street sarja on toki tarkoitettu pikkulapsille, mutta se sisältää teemoja mistä aikuisetkin saattavat olla kiinnostuneita. Lisäksi sarja sisältää jänniä hahmoja, kuten Elmo, Cookie Monster (Keksi Monsteri), Oscar, Big Bird (Tipu Tilava) ja tietty Bert ja Ernie.
Jos ette ole ikinä nähneet Sesame Street sarjaa, kannattaa kattoo Youtubesta joitakin pätkiä. Niissä pitää tosin osata sopivasti englantia, että ymmärtää niistä jotain. (Voisin ehkä joku kerta tehdä erikseen postauksen siitä.)

Mutta mehän emme ainakaan nyt puhu pelkästään Sesame Street sarjasta, vaan hahmoistani, jotka olen luonut Sesame Street tyyliseksi ja vähän sen sarjan pohjalta.
Kyseessä on oma kolmikkoni Crax, Joy ja Dean.

Crax (violetti), Joy (kellertävä), Dean (punainen)

Crax on pitkähkö karvainen otus, jolla on kellertävä siniraitainen harja. Crax elelee vanhempiensa kanssa eikä hänellä ole sisaruksia. Yleensä hän on kiltti ja rauhallinen, mutta suuttuessaan hän saa suuret voimat. Hän ei tosin satuttaisi ketään ja hän yrittää käyttää voimiaan rakentavammin, kuten pallopeleissä ja kiipeilyissä. Hän myös rakastaa vanhempiaan kovasti.
Joy on Craxin luokkatoveri ja paras ystävä (ehkä jopa ihastus). Joy itse elää vuorotellen äidin tai kanssa, koska hänen vanhempansa ovat eronneet. Silti hän on tyytyväinen elämäänsä, koska hänellä on kaksi kotia. Joy on tytöksi hyvin urheilullinen ja hän osaa pelata jalkapalloa, rullaluistella ja tanssimaan balettia. Hänellä on jopa pikkusisko, jota hän joutuu joskus hoitamaan äidin ollessa kiireinen.
Dean on lohikäärmelintu ja Craxin toinen paras ystävä, jonka Crax oli tuntenut jo taaperoiästä asti. Dean asuu myös molempien vanhempiensa kanssa ja hänkin on perheen ainoa lapsi. Dean on kyllä hyväsydämminen, mutta myös hupsu ja joskus hajamielinen. Hän osaa lentää ja on kova syömään.

Näillä kolmella on aikalailla arkisia seikkailuja kuten koulunkäynti ja perheeseen ja ystävyyteen liittyviä asioita. Joskus heille syntyy riitaa ja he yrittävät sopia sen. Aikalailla vakiintunutta, mutta rentoa sellaista.

Siinä taisi olla tällä hetkellä tärkeät asiat kerrottavana. Kiitos kun luitte ja innolla nähdään mitä jatkossa tulee.
Hyvää jatkoa ja hyvää uudenvuoden viettoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti