keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Fanitarinoita Joulukalenteri: Luukku 14

 Joulusiivous (Alfred J Kwak)

Joulu oli jo kohta ovella ja Iiris oli päättänyt siivota koko talon nyt kun Alfred oli vielä hyväntekeväisyysvirastossaan ja lapsilla oli muuta puuhaa. Hän pyyhki pölyjä sieltä täältä, lakaisi lattian ja keräsi roskia Alfredin työpöydältä. Työpöytää ei ole tosiaankaan siivottu pitkään aikaan. Rutattuja papereita, karkkikääreitä ja kynän pätkiä melkein joka laatikossa.
Makuuhuoneeseen Iiris vaihtoi peittoon lakanat ja laittoi vanhat pyykkiin.
Sitten olikin lastenhuoneen vuoro. Siellä olikin melkoinen sekamelska ja Iiris arveli siihen menevän aikaa. Mutta lapset olivat juuri huoneessaan viimeistelemässä lahjayllätyksiään vanhemmilleen.
"Tästä äiti ja isä varmasti pitävät." Melody sanoi iloisena kun sai oman lahjansa paketoitua niin hyvin kun osasi.
"En malta odottaa, että saan antaa lahjat heille." Alfons sanoi. Hänellä oli pieniä vaikeuksia oman pakettinsa kanssa, mutta Anna auttoi häntä.
"En minäkään. Joulu on niin jännittävää" Annakin sanoi.
"Shh, joku tulee." Bram sanoi kun kuuli askeleet. Lapset piilottivat nopeasti pakettinsa juuri ajoissa, kun Iiris tuli huoneeseen.
"Hei lapset. Mitä te teette?" Iiris kysyi nähtyään lasten leveet hymyt.
"Ei mitään, käärimme..." Alfons aloitti, mutta Junior hyssytti häntä.
"No jos teillä ei ole muuta, niin haluaisin alkaa siivoamaan vähän." Iiris sanoi, mutta lapset sanoivat ettei tarvinnut.
"Me siivoamme itse." he sanoivat yhteen ääneen.
"Niinkö? Siinä tapauksessa ehtisin käymään vähän kaupassa." Iiris sanoi ja lähtiessään hän käski lasten olla kunnolla.
"Pitäisikö aloittaa siivoaminen?" Joonas kysyi epävarmana.
"Kai on, kun me luvattiin." Anna arveli.
"Tylsää." Bram marisi, mutta ei voinut muutakaan.
Kaikki ei vaan sujunut niin kuin piti. Bram ja Junior aloittivat tyynysodan juuri kun heidän piti aloittaa sänkyjen petaukset.
"Lopettakaa. Tuo ei ole sallittua." Melody sanoi hödissään. Mutta liian myöhäistä. Tyyny lensi suoraan jalkalamppuun joka kaatui.
"Voi ei, mitä me nyt teemme?" Alfons kauhistui ja nosti lampu takaisin ylös.
"Parasta vaihtaa lamppu nopeasti." Junior sanoi.
Mutta lamppua hakiessa kaatui myös maitokannu jonka Alfons haki jääkaapista janoonsa, kaapin tavarat levisi sinne tänne, kun he penkosivat kaappia, ja roskakorikin kaatui.
Iiris tuli sinä hetkenä kotiin ja häntä kohtasi järkyttävä näky.
"Mitä tapahtui siistille olohuoneelle?" hän kysyi järkyttyneenä. Lapset kertoivat vain hakevansa lamppua joka kaatui vahingossa ja he pyysivät anteeksi äidiltään.
"No, kiittäkää onneanne, että joulu on tulossa. Muuten saisitte kuulla kunnianne." Iiris sanoi toruvasti. Ja he tosissaan saivat kiittää onneaan. He saivat sen sijaan auttaa äitiään siivoamaan olohuoneen uudestaan ja kun he olivat valmiita, Iiriskin saattoi vihdoin rentoutua.
"Nyt näyttää paremmalle." hän sanoi tyytyväisenä ja kiitti lapsiaan avusta. Lapsista siivous oli rankkaa, mutta onneksi äiti oli taas iloinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti