keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Fanitarinoita Joulukalenteri: Luukku 7

Omenatilan lumityöt (My Little Pony) 

Applejackin poika Appleseed oli luvannut auttaa äitiään luomaan lunta pihalta sillä välin, kun Applejack kävi jouluostoksilla.
"Pärjäätkö varmasti yksin?" Applejack kysyi pojaltaan.
"Ole huoleti äiti, lumenluonti on helppoa." Appleseed sanoi, kun oli saanut aamiaisen syötyä. "Aloitankin heti kun olen hoitanut astiat."
Applejack oli ylpeä pojastaan, koska tämä oli melkein yhtä ahkera kuin äitinsä. "Huomaan kuka on pojan äiti." hän ajatteli lähes aina.

Kun Applejack lähti kauppaan, Appleseed aloitti lumityöt. Hän haki lumikolan varastosta ja alkoi työntää lunta kasoiksi. Hän työskenteli ahkerasti, mutta koska oli ollut pieni suojakeli, lumi oli vähän raskasta.
"Huh, tämä on kovaa työtä." Appleseed puhisi ja yllättäen lumipallo osui hänen naamalle. Appleseed hämmästyi ja katseli ympärilleen. Vähän matkan päässä oli Spirit Smash, Hippogryfi, Appleseedin hyvä ystävä. Hän oli se joka heitti lumipallon.
"Odotappas vaan." Appleseed sanoi virnuillen ja heitti lumipallon päin Spiritiä, joka väisti sen nopeasti. Kaverukset heittelivät lumipalloja hetken, kunnes he väsyivät.
"Mistäs uuhailet kamu?" Spirit kysyi.
"Lumitöitä. Äiti meni asioille ja minä lupasin auttaa häntä. En tison aatellut siinä olevan näin suuri urakka." Appleseed sanoi katsellen työtään.
"Jospa minä auttelen? Niin homma sujuu nopeammin" Spirit ehdotti ja Appleseedistä se oli hyvä idea. Appleseed antoi Spiritille lapion ja kaksikko aloitti hommat. Mutta homma lumityöt tuntuivat silti rankoilta.
"Eikö ole muuta keinoa luoda lunta?" Spirit kysyi.
"Ei ainakaan tähän hätään." Appleseed sanoi "Lumi kun ei liiku itsestään."
"Hei, siinä se!" Spirit huudahti "Lumi voi liikkua itsestään, tai ainakin melkein."
"Kuinka?" Appleseed kysyi kummissaan.
"Katsohan." Spirit sanoi ja alkoi lentää nopeasti ympäri. Pian hän muodosti pienen pyörremyrskyn joka liikkui suoraa tietä pitkin samalla tehden siistin polun lumen keskelle.
Appleseed oli ihmeissään.
"Kuinka sinä tuon teit?" hän kysyi.
"Helppoa kun osaa." Spirit sanoi kun oli lopettanut. "Nyt äitisi on varmasti iloinen."
"Taatusti, kitos avusta." Appleseed kiitti ystäväänsä.
"Sitä varten ystävät on." Spirit tokaisi.
Kun Applejack palasi kotiin, hän oli oikein tyytyväinen tulokseen. Myös Spirit sai kehuja uutterasta työstä. Ja muuta ei pojat voineetkaan vaatia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti