sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Pandan Joulukalenteri 2023 luukku 4

Bettyn lahjaidea

Jouluun oli enää kaksikymmentä päivää ja karhutyttö Betty ei tiennyt mitä antaisi rakkaalle ystävälleen Pikkukarhulle.
"Sen pitäisi olla jotain erikoista ja jotain josta hän pitää." Betty pohdiskeli itsekseen. Ensiksi hän ajatteli leipoa joulukakun, mutta Betty oli liian pieni osatakseen leipoa kakkuja. Sitten hän ajatteli ostavansa jotain, mutta hänellä ei ollut kovin rahaa säästöpossussaan. Betty oli aivan epätoivoinen, kun hänen äitinsä saapui.
"Mitä puuhaat Betty?" tämä kysyi tyttäreltään.
"En mitään. En vaan keksi millään hyvää lahjaa Pikkukarhulle." Betty vastasi.
"Siinäpä on pohdittavaa." äiti sanoi pohtivasti. Sitten hän sai hyvän idean. "Jospa opetan sinut virkkaamaan, niin voisit tehdä hänelle hienon pipon. Ei tarvitsisi ostaa mitään ja virkkaaminen on mukavaa puuhaa."
Bettyn mielestä se oli kiva idea. Hän ei vaan ollut varma osaisiko hän. Virkkaaminen näytti helpolta, kun äiti teki sitä, mutta oikeasti se oli melko hankalaa.
"Meillä on aikaa opetella ja kyllä sinä opit." äiti sanoi rohkaisevasti. "Ja minä voin vähän autella sinua tarvittaessa." hän lupasi vielä.
Niinpä Betty löi äitinsä kanssa tassua päälle sopimuksesta, että äiti opettaisi Bettya virkkaamaan ja Betty tekisi parhaansa oppiakseen.
Äiti otti virkkuukoukut ja lankakeriä esiin.
"Valitse ensiksi väri." hän kehotti Bettya. Betty valitsi punaisen, koska se oli kaunis väri. Sitten aloitettiin oppitunnit. Betty katsoi tarkasti äidin virkkaamista ja yritti sitten itsekin. Hän tiesi, että se olisi vaikeaa, mutta myös, että hänellä olisi tarpeeksi aikaa lahjan tekoon.
Mutta miten Betty onnistuu ja saako hän lahjan ajoissa valmiiksi? Pysykää kanavalla niin saatte jossain vaiheessa tietää.
(Jos joku ihmetteli, että kuka on Betty, niin selitän vähän. Betty on mun hahmo Pikkukarhu tv-sarjalle ja hän on karhutyttö, joka pitää kovasti Pikkukarhusta. Näette hänestä ehkä kuvan joku päivä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti