sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Pandan Joulukalenteri 2023 luukku 18

 Lähtö lomamatkalle

Nyt se päivä koitti, oli aika lähteä joululomamatkalle Suomeen. Terry ja Leah eivät saaneet moneen yöhön nukuttua, koska he jännittivät lomamatkaa suuresti.
Kaikki tarpeellinen oli pakattu mukaan ja tänä aamuna kaikki heräsivät epätavallisen ajoissa, että ehdittäisiin ajoissa lentokentälle. Terryn isoisä ja Leahn mummokin haettiin vanhainkodista ajoissa. Rex ei ollut kovin innokas, koska se tiesi, että lentokonematka meinasi häkkiä ja se inhosi häkissä oloa. Terry tosin rohkaisi sitä sanomalla, että ei matka kestäisi liian kauan.
"Onhan varmasti kaikki mukana?" Amelia kysyi mieheltään.
"Taatusti. Ja vaikkei olisikaan niin se ei enää mahdu mukaan." Timothy sanoi vaimolleen. Leahlla ja Ronaldilla tuntui kestävän turhan kauan saapuminen, mutta hekään eivät onneksi myöhästyneet. 
"Anteeksi, että kesti." Ronald pahoitteli heidän saavuttua lentokentälle. "En ole tottunut heräämään näin ajoissa. Onneksi tyttäreni herätti minut."
"Ilman minua olisimme takuulla myöhästyneet." Leah kuiskasi Terrylle.
"Sinulla on vieläkin hyvät unenlahjat." Leahn mummo sanoi Ronaldille hymyillen ja Ronald vaan naurahti.
Lopulta kaikki astuivat lentokoneeseen ja pian lentokone jo nousikin lentoon. Terry ja Leah olivat tosi innoissaan. Oli toki harmillista, ettei kaverit päässeet mukaan, mutta ainakaan ei ollut liikaa väkeä.
"Kun päästään perille, haluan kokeilla hiihtämistä." Terry ilmoitti. Huvilan lähellä oli mahdollisuus vuokrata suksia metsäretkiä varten.
"Niin minäkin." Leah sanoi "Ja aion kokeilla myös lumipallojen tekoa." hän lisäsi.
"Ehdimme tehdä vaikka mitä, kunhan olemme ensin asettuneet aloilleen." Timothy rauhoitteli nuoria.
"Meillä on runsaasti aikaa ja ehdimme jopa koristella paikkoja." Amelia sanoi.

Kun lentokone oli laskeutunut Rovaniemen lentokentälle, ystävämme nousivat pois koneesta ja hakivat tavaransa ja Rexinkin. Rex oli huojentunut, kun pääsi vihdoinkin pois häkistä. Sillä oli ahdistunut olo koko matkan ajan, mutta nyt se ainakin oli ohi.
Timothy katseli kartasta missä suunnassa olisi heidän huvilansa.
"Tuota tietä kuljemme bussilla ja meidän pitäisi saapua perille." Timothy arveli näyttäen reittiä.
"Aikataulun mukaan bussin pitäisi tulla pian." Ronald sanoi katsoen kelloaan.
He odottivat kärsivällisesti bussia ja samalla he katselivat ympärilleen. Kaikki näytti tosiaan erillaiselta kuin kotona. Oli kuin kaikki olisi muuttunut täysin, puut, rakennukset ja niin edelleen.
Pienen bussimatkan jälkeen heitä vastaan tuli ystävällinen hirviopas, joka näytti heille suunnan huvilalleen. Sinne ei ollut pitkä matka ja hetkessä he olivat jo perillä.
"Toivottavasti viihdytte täällä ja nautitte lomastanne." hirviopas sanoi antaessaan huvilan avaimet Timothylle.
"Kiitos, taatusti viihdytään." Timothy kiitteeli ja avasi huvilan oven.
Kaikki oli aivan samanlaista kuin kuvissa ja rakennus tuntui jopa isommalta. Aikuiset kävivät alkajaisiksi istahtamaan rankan matkan päälle samalla kun Terry, Leah ja Rex tutkivat huvilaa.
"Tässä sitä nyt ollaan. Lomalla." Terry sanoi lopulta.
"Niinpä." Leah sanoi ja sitten hän halasi Terrya ja kuiskasi tämän korvaan: "Olen onnellinen, kun pääsitte mukaan. Olet minulle tosi rakas." 
"Niin sinäkin minulle." Terry sanoi hymyillen ja pussasi Leahn kuonoa.
Oli tosiaankin merkillistä, että odotus oli vihdoinkin ohi ja pian alkaisi jouluvalmistelut uudessa paikassa. Saa nähdä kuinka lomamatka onnistuu. Uskoisin, että hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti