lauantai 23. joulukuuta 2023

Pandan Joulukalenteri 2023 luukku 24

 Jouluaatto tarinoita

"Saisinko huomionne?" Boldcutie kuulutti vierailleen kilistellen lasiaan juhlapöydässä. "Haluan kiittää kaikkia siitä, että olette paikalla näin Lämpöjuhlan tunnelmissa. Erityisesti kiitos ystävilleni ja perheelleni avusta ja tuesta." hän saneli juhlallisesti ja kaikkien mielestä se oli hyvä puhe, oikein juhlallinen.
"Se oli hieno puhe pikkuveli." Flurry Heart kehui Boldcutieta.
"Erinomainen." Topazkin sanoi.
"Älkäähän nyt, se oli vaan vaatimaton kiitos." Boldcutie sanoi vaatimattomasti.
Juhlaväki nautti juhla-ateriasta ja kaikki pitivät hauskaa ja leikkivät erilaisia leikkejä. Jokainen sai oman lahjansakin ja he pitivät niistä.
Illan edetessä pitkälle, vieraat lähtivät koteihinsa pikkuhiljaa ja pian jäljellä oli vaan Boldcutie, Luster Dawn ja Topaz.
"Olipa ihana ilta." Luster Dawn huokaisi tyytyväisenä korjatessaan astioita Boldcutien ja Topazin kanssa.
"Kyllä. Tuntuu jotenkin hiljaiselle." Boldcutie sanoi.
"Mutta sitäkin paremmalle." Topaz sanoi iloisena, etenkin saatuaan hienoja lahjoja juhlien aikana. Boldcutie ja Luster Dawn olivat samaa mieltä.
Astioiden pesun jälkeen kolmikko asettui mukavasti sohvalle. Luster Dawn keitti heille kaakaota illan ratoksi. Topaz oli niin väsynyt juhlaillasta, että hän nukahti melkein heti.
Luster Dawn katoi Boldcutieta silmiin ja pussasi tämän poskea.
"Hei, mistä hyvästä tuo oli?" Boldcutie kysyi punastellen.
"Kai sitä lempi oria saa pussata." Luster Dawn naurahti. Boldcutie sitten pussasi vuorostaan Luster Dawnia, ja koska Topaz oli jo unessa, päättivät Boldcutie ja Luster Dawn pitää mukavan tuokion kaksin. Parempaa Lämpöjuhlaa he eivät osanneet kuvitellakaan.

Bettyllä oli hirveä kiire heti aamusta. Hän heräsi aikaisin sinä aamuna ja söi aamupuuronsa nopeasti.
"Betty, ei sinun tarvitse ahmia tuolla tavalla." Bettyn äiti sanoi tälle.
"Onko sinulla johonkin kiire?" hänen isänsä kysyi.
"Minun on annettava lahjani Pikkukarhulle ja haluan ehtiä ennen muita." Betty selitti unohtaen samalla ettei ruoka suussa saanut puhua. Saatuan puuronsa syötyä hän kiitti aamiaisesta, otti pikkupakettinsa ja riensi ovesta ulos. Hän juoksi koko matkan aina Pikkukarhun talolle asti. Äiti Karhu oli ovella lakaisemassa lunta ja hämmästyi nähtyään Bettyn.
"Huomenta Betty. Oletpa sinä tänään aikaisessa." hän sanoi ja kysyi miten tyttö oli nukknut.
"Oikein hyvin. Onko Pikkukarhu kotona?" Betty kysyi pitäen pakettia selkänsä takana.
"On toki. Hän tosin syö vielä aamiaista." Äiti Karhu kertoi ja pyysi tyttökarhua sisälle.
Pikkukarhu oli jo syönyt aamiaisensa ja ilostui nähtyään ystävänsä. Toivotettuaan hyvät huomenet Betty sanoi, että hänellä oli jotain Pikkukarhulle.
"Mikä se on?" Pikkukarhu ksyi uteliaana. Betty ojensi hänelle pientä pakettia ja kertoi tehneensä sen itse, äidin avulla tietty. Pikkukarhu avasi paketin ja hämmästyi nähtyään Bettyn tekemän pipon.
"Pidätkö siitä?" Betty kysyi hymyillen.
"Pidänkö? Rakastan sitä." Pikkukarhu sanoi iloisesti ja lupasi käyttää sitä aina. Betty oli iloinen siitä, että hänen lahjansa oli hyvä.
Pikkukarhulla taas oli Bettylle jotain. Hän kaivoi kätköistään lahjapaketin ja ojensi sen Bettylle. Pikkukarhu oli tehnyt Bettylle kotitekoisia pipareita, Äiti Karhun avulla tietysti,
"Voi Pikkukarhu, olen sanaton." Betty sanoi ja halasi lujasti Pikkukarhua kiittäen häntä monta kertaa. Oli hauskaa saada kiva lahja ja vielä hauskempi oli antaa lahja toiselle.

"Herää Terry, on aamu!" Leah huusi innosta ravistellen Terrya hereille.
"Anna minun nukkua." Terry mumisi vielä väsyneenä.
"Kuka haluaisi nukkua näin jouluna?" Leah sanoi vihjailevasti ja silloin Terry oikein pomppasi ylös ilmoittaen olevansa jo hereilleä. Kaksikko riensä alakertaan ja hämmästyivät nähtyään lahjoja kuusen alla. Eri kokoisia ja niitä oli paljon. heidän oli vaikea valita minkä avaisi ensin.
"Olettepa te ajoissa hereillä." Amelia sanoi tullessaan makuuhuoneesta.
"Saako jo avata lahjat?" Terry kysyi innokkaana.
"Hyvä on, avataan lahjat heti kun muut on paikalla." Amelia myöntyi hymyillen.
Kun Timothy ja Ronald olivat heränneet, oli aika avata lahjat. Terry ja Leah saivat toimia jakajina. Jokainen sai jotain ja kaikki pitivät lahjoistaan kovasti.
Seuraavaksi olikin aika laittaa ruokaa joululounasta varten. Amelia oli paistanut uunissa kinkkua yön yli ja nyt se olisi valmis kuorutettavaksi. Timohty oli tehnyt perunalaatikkoa ja kuuluisaa lohtaan. Terry ja Leahkin auttoivat ruokien kanssa ja ruuan valmistuessa kaikki pukivat itsensä juhlallisesti. Rexilläkin oli juhlallinen kaulapanta.
Tukevan aterian jälkeen Ronald alkoi soittamaan pianolla kaunista joululaulua ja koko joukko lauloi kuorossa.
"En tiennytkään, että isäsi osaa soittaa pianoa." Terry kuiskasi Leahlle.
"Isäni on täynä yllätyksiä." Leah sanoi iskien silmää.
Hauksmapito kesti pitkälle iltapäivälle ja kaikilla oli mukava joulu, etenkin Terrylla ja Leahlla nyt kun he saivat olla vanhempiensa kanssa ilman kiireitä.
"Hyvää joulua kaikille!" Terry julisti kaikille paikalla olijoille. Joulupyhien jälkeen olisi aika palata kotiin, muttei se heitä haitannut, sillä suoraan sanoen oli jo hiukan koti-ikäväkin.

HYVÄÄ JOULUA JA ILOISTA UUTTAVUOTTA KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti