tiistai 12. joulukuuta 2023

Pandan Joulukalenteri 2023 luukku 12

 Matkasuunnitelmat

Terry oli ehdottanut vanhemmilleen, että joulu vietettäisiin tänä vuonna lumisessa maisemissa Suomessa. Aluksi Timothy ja Amelia eivät olleet oikein varmoja ideasta. Matka kun tulisi olemaan hyvin pitkä ja mahtaisiko vielä olla vapaita vuokramökkejä jouluksi. Rahan kanssa ei onneksi ollut pulaa, vaikka joulu olikin jo ovella. Ja kun Terry suostutteli vanhempiaan, he vihdoinkin suostuivat. Samoin Leahn isä Ronald suostui lähtemään mukaan, koska Suomi oli aina kiinnostanut häntä ja hän voisi pitää maiseman muutoksesta.
Terrylle ja Leahlle tuli sitten tehtäväksi pakata kaikki mitä saattoi tarvita ulkomailla, koska lähtöpäiväksi oli sovittu viikko ennen joulua. Timothy oli löytänyt vapaana olevan tilavan vuokrahuvilan ja Ronald oli varannut lennonkin. Myös Terryn isoisä ja Leahn mummi oli kutsuttu mukaan. Isoisä oli tosi innostunut ideasta, koska hän ei ole vuosiin käynnyt ulkomailla jäätyään eläkkeelle. Terryn isoisä oli nimittäin nuorena maailmanmatkaaja ja yksi trooppisensaaren perustajista. Hän oli joskus kertonut juttuja pojanpojalleen maailmalta ja Terrysta oli hauskaa kuunnella niitä.

"Tästäs tulee hauska matka." Terry kuiskasi koiralleen Rexille "On niin jännää nähdä maailmaa muualtakin."
Rex oli yleensä mukavuudenhaluinen kotikoira, mutta vaihtelu tekisi sillekin hyvää. Siksi sekin oli innoissaan reissusta, varsinkin koska se oli varma siitä, että se tulisi saamaan erikoisen joululahjan tänä jouluna.
Terry oli pakannut laukkuunsa kaikenlaista mitä saattoi tarvita. Vaihtovaatteita, lämpiman pipon ja kaulaliinan, muutaman arvotavaran ja tietysti lahjapaketin Leahlle ja vanhemmilleen.
Leahkin pakkasi tavaroita parhaillaan. Hänen laukkuunsa hän pisti mm. rusetteja, kaulaliinan ja lapaset, lautapelin mitä hän ja Terry pelasivat usein, sekä lahjojakin, mitä hän oli tehnyt viime aikoina. Terrylle hän oli tehnyt jotain todella erikoista ja hän toivoi, että Terry pitäisi siitä.
"Voi kumpa olisi jo lähtöpäivä." Leah ajatteli ääneen.
"Kyllä se vielä tulee." Ronald sanoi tyttärelleen "Vaikka täytyy myöntää, että olen itsekin innostunut."
"On muuten kivaa, että pääset mukaan isä." Leah sanoi isälleen kurkottaessa halaamaan tätä "Tällä kertaa et ole liian innostunut keksinnöistäsi."
"Niin on minustakin." Ronald sanoi samalla, kun otti tyttärensä syleilyyn. "Minun ei pitäisi päästää sinua liian usein silmistä. Kasvat nopeasti." hän tokaisi ja tunsi sisällään pientä haikeutta.
"Äläs nyt, olen silti sinun pikku tyttösi." Leah sanoi hymyillen. Ronald oli samaa mieltä ja hän tiesi, että tytön aikuistumiseen olisi vielä pitkä aika. Leah oli vallan verraton tyttönen ja Ronald ei voinut toivoa parempaakaan. Aivan kuin Timothy ja Amelia pitivät Terrya ylivetona poikana.

Pian tulisi lähtöpäivä ja sitten ystävämme pääsisivät lomalle. Saatte myöhemmin tietää miten se sujuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti