keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Pandan Joulukalenteri 2023 luukku 14

 Joulunäytelmän harjoitus

Alfredin lasten koulussa oli melko tavallinen päivä, yhtä asiaa lukuunottamatta. Tänään olisi tämän vuotisen joulunäytelmän harjoitukset ja siihen kulutettaisiin osa päivästä.
Jokainen lapsi sai oman roolinsa ja tehtävänsä näytelmässä. Suurin osa toimi kuorona ja tanssijoina, osa sai rooleja ja loput saivat avustaa lavasteiden kanssa.
"Minua jännittää niin etten voi pysyä aloillani." Melody sanoi, hän oli saanut roolikseen tonttutytön. Häntä ei onneksi pelottanut yhtä paljon kuin joskus kerran ja nyt hän oli valmis esitymään uudestaan.
"Älä turhaan, hyvin se menee." Anna rohkaisi siskoaan, samalla kun maalasi lavasteita jouluisiin väreihin.
"Ainakaan et ole enää yhtä arka kuin viime vuonna." Alfons sanoi pukeuduttuaan lumiukoksi.
"Toivottavasti äiti ja isä pitävät tästä esityksestä." Joonas sanoi samalla kun opetteli omia vuorosanoja, toimien esityksessä tonttuna myös.
"Taatusti, ainahan he ovat pitäneet." Junior vakuutti, vaikka häntä itseäänkin jännitti.
"PÖÖ!" Bram huusi Alfonsin takaa yllään lumihirviö asu, jota hän sai käyttää esityksessä. Alfons pomppasi ilmaan säikähdyksestä ja Bramia nauratti suuresti.
"Tuo ei ollut kovin kilttiä." Anna torui Bramia.
"Sori, en voinut vastustaa." Bram sanoi yhä huvittuneena jutusta.
"Älä enää ikinä tee noin." Alfons sanoi tympeänä.
"Kai sitä nyt saa hassutella." Bram sanoi riisuen naamariaan.
"Ei toisten kustannuksella." Junior sanoi päätään pudistaen. "Ja sitä paitsi opettajakaan ei salli sitä."
"Okei okei, ei sitten." Bram sanoi ja lupasi lopettaa pelleilyn.
Harjouksen aloitettiin. Jokainen yritti parhaansa roolissaan ja vähät väliä jouduttiin kertaamaan vuorosanoja. Sitten opettaja neiti Sievänen halusi puhua oppilaille muutaman sanan.
"Olen ylpeä teistä lapset. Olette luonnonlahjakkuuksia ja olen varma, että näytelmästä tulee hyvä."
Lapset olivat samaa mieltä, vaikkakin joulunäytelmään olikin vielä monta pitkää päivää. Harjoituksia olisi onneksi enemmänkin, niin kukaan ei varmaan unohda rooliaan ja suoriutuisivat hyvin esityksessä.
"Vanhempanne ilahtuvat varmasti nähtyään teidät." Neiti Sievänen päätti vielä sanansa ja sitten olikin aika palata tunnille. Pian olisi toiset harjoitukset ja jokaisen tulisi opetella vuorosanansa ulkoa ennen näytelmää. Se ei olisi helppoa, mutta hyvin se menisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti