sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Top 10 animoituja isiä

Näin isänpäivän kunniaksi päätin kirjoittaa blogin, jossa on minun top 10 listani animmatioelokuvien/sarjojen isistä. Tähän listaan pääsi myös pari adoptio-isää. Nauttikaa listastani, ja jos on mahdollista, niin kertokaa toki omat suosikkinne kommenteissa.

Varoitus: Tämä postaus saattaa sisältää spoilereita, ja olla samalla mielipiteitä jakava


10. Son Goku - Dragon Ball

 Kuvahaun tulos haulle goku

Vaikka Goku ei ole kovin fiksummasta päästä, niin silti hän on isänä melko huolehtiva, ja hän välittää perheestään todella paljon, ja suojelee sitä vaikka hengellään. Ja hänen avulla hänen pojastaan Gohanista tuli väliaikaisesti vahvemmaksi kuin hän. Nykyään Goku on isoisä, ja hän on siitä tosi mielissään.

9. Homer Simpson - Simpsonit

Kuvahaun tulos haulle homer simpson

Joillekkin saattoi tulla yllätyksenä että Homer olisi listassani, etenkin kun hän on laiska, juo kaljaa ja ei muutenkaan ole täysin esimerkillinen isä. Mutta silti hän välittää perheestään, ja halutessaan hän voisi olla todella fiksu. Välillä hän yrittää tukea lapsiaan kun näillä on vaikeuksia, vaikka hänen keinonsa ei vättämättä toimikkaan. Lisäksi hähellä on todella vahva side vaimonsa Margen kanssa, joka ei tunnu koskaan sammuvan.

8. Geppetto - Pinokkio

Kuvahaun tulos haulle gepetto pinokkio


Geppetto on isänä todella huvittava ja hän osaa pitää hauskaa poikansa Pinokkion kanssa. Ja kun Pinokkio ei palaa kotiin, niin Geppetto seilaa vaikka läpi meren löytääkseen poikansa, vaikka joutisi valaan vatsaan. Tykkään siitä kuinka hän rakastaan poikaansa, eikä häntä haittaa vaikka hän olisikin vain puuta.

7. Muumipappa - Muumit

Kuvahaun tulos haulle muumipappa

Muumipappa on todella seikkailunhaluinen, ja hän johdattaa usein perheensä vaikka mihin seikkailuihin. Hän on valmis suojelemaan perhettään jopa tussarin kanssa, oli kyseessä Mörkö, Eläintarhanmiehet tai vaikka talon seudulla hiippailleva jättiläishirviö. Vaikka Muumipappa on melko lepsu, lapsellinen ja välinpitämätön, hän osaa silti olla huolissaan lapsien puolesta, ja koko perhe kunnioittaa häntä.

6. Tatsuo Kusakabe - Naapurini Totoro

Kuvahaun tulos haulle Tatsuo Kusakabe

Tatsuo on yksi parhaimpia animeleffojen isähahmoja mitä tiedän. Vaikka hän tekee aikalailla työtä yliopistohommissaan, hän osallistuu kuitenkin tyttöjensä kanssa kotiaskareisiin, ja auttaa kotona sillä aikaa kun hänen vaimonsa on sairaalassa. Hän on todella hauska, ja Mei ja Satsuki tuntuvat arvostavan häntä isänä.

5. Herra Ping - Kung Fu Panda

Kuvahaun tulos haulle mr ping kung fu panda

Vaikka Herra Ping ja Po ovat erillaisia, niin roduiltaan, kuin persooniltaan, he silti rakastavat toisiaan kovasti, jopa silloinkin kun heidän välit joutuu koetukselle. Ping osaa kannustaa poikaansa vaikeissa paikoissa, etenkin jos tämän haaveet meinaa mennä sivusuuhun. Hän jopa lähtee tämän matkaan, kun Po tapaa oikean isänsä, ja on senkin jälkeen osa hänen perhettään. Hänelle kaikkein rakkaimmat muistot on Pon lapsuuden ajat, eikä hän kestäisi ajatusta menettää poikaansa.

4. Hessu Hopo - Hopon Poppoo

Aiheeseen liittyvä kuva

Vaikka Hessu on todella hoopo kaveri, niin hän on kuitenkin isänä tosi rakastavainen poikaansa Maxiä kohtaan. Kun Max on harmissaan, Hessu tekee kaikkensa saamaan poikansa piristymään. Hessu tekee parhaansa että Maxillä olisi hyvä elämä, ja siksi hän yrittää saada Maxin mukaan hauskuuksiin, vaikka ne olisikin noloja. Ja vaikka Max kasvaisi isoksi, Hessu haluaa edelleen olla osa Maxin elämää, mikä on tosi liikuttavaa. Loppupeleissä Hessulla ja Maxillä on läheinen isä ja poika suhde, ja kumpikin välittää toisistaan, vaikka mitä sattuisi.

3. Mauri Myyrä - Alfred J Kwak

Kuvahaun tulos haulle alfred j kwak henk

Vaikka Maurilla ei ole käsittääkseni ollut kokemusta lapsista aiemmin, niin hän silti otti isänä olon haltuunsa ihailevasti, ja osasi kasvattaa Alfredista kiltinluonteisen ankan. Ja Mauri ei edes häpeä sitä että hänen adoptiolapsensa on ankanpoika, vaikka kuinka siitä huomauteltaisiin. Ja jopa aikuisena Alfredin ja Maurin välit pysyy hyvinä, ja myöhemmin Maurista tuli Alfredin kanssa tasavertaiset kumppanit, ja he seikkailevat yhdessä. Kumpikin luottaa toisiinsa täysin, eikä heillä ole koskaan ollut mitään riitaa.

2. Isä Panda - Panda Panda

Kuvahaun tulos haulle panda go panda papa

Isä Panda on todella hauska ja samalla huolehtiva isähahmo. Hän ilmoittautuu vapaaehtoisesti Mimiko tytön "isäksi", koska hänestä jokaisella lapsella on oltava isä tai äiti. Ja koska hänellä on ennestään poika, Pikkanen, on hänellä melkoisesti kokemusta isänä olemisesta. Hän leikkii mielellään lapsien kanssa, ja nauttii kovasti isänä olemisesta, ja etenkin lapset arvostavat häntä, ja pitävät häntä turvallisena ja hellänä isänä. Ja vaikka hän kävisikin töissä, hänellä on senkin jälkeen aikaa touhuta Mimikon ja Pikkasen kanssa, ja on aina valmis auttamaan heitä ja heidän ystäviään.

1. Mufasa - Leijonakuningas

Aiheeseen liittyvä kuva

Kuten osa teistä kai arvasi, paras animaatio isä on minunkin mielestä ehdottomasti Mufasa. Mufasa on viisas kuningas, ja hän opettaa pojalleen Simballe kaikenlaista liittyen kuninkuuteen ja Elämän Tielle. Hän rakastaa poikaansa, ja haluaa tälle parasta, ja hän ei ole koskaan pitkävihainen, vaikka Simba olisikin pettänyt hänet, ja loppupeleissä hän osallistuu leikkeihin ja pelleilyihin. Ja kaiken lisäksi hän uhrautuu pelastamaan poikansa villiintyneen gnulauman seasta, vaikka se veisi hänen oman henkensä! Arvostan Mufasaa suunnattomasti, ja toivon hänelle pelkkää hyvää. Lepää Rauhassa.

Hyvää Isänpäivää kaikille!

3 kommenttia:

 1. TOP-listoja on aina kiva lukea, tee näitä ihmeessä blogiisi lisää! :) Mufasa kuuluu minunkin isien TOP-listan kärkipaikalle, kuten varmaan hyvin tiesit.

  Kiva, että listalle pääsi isiä useasta eri animaatiosta - ei vain Disneyn klassikoista. Animaatioista minulle entuudestaan tuntematon oli Panda Panda, en ole kyseisestä elokuvasta/sarjasta kuullut ennen. Jos itse tekisin listan kaikista animaatioiden isistä, löytyisi sieltä ehdottomasti Muumipappa! Hän on mahtava isähahmo! Listalleni pääsisi sen lisäksi myös ehkä Gru Itse ilkimyksestä ja kreivi Dracula Hotel Transylvaniasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon^^! Saatampa tehdäkkin, kunhan minulla riittää innostus ja aihetta löytyy.

   Sun pitääkin kattoa tuo Panda panda elokuva, se on tosi hauska ja samalla suloinen ja outo.
   Joo, Grukin on mainio isä, ja Dracula.^^

   Poista
  2. Pitääpä laittaa Panda panda korvan taakse, jos se sattuisi jossain tulemaan vastaan.

   Poista