maanantai 12. marraskuuta 2018

Lapsuuteni Pokemon-pelit, ja nykyiset pelini

Meillä kaikilla on varmaan lapsena, ja nykyäänkin joitakin pelejä, jotka liittyi suosikki fandomiin, kuten Spyro, Pokemon, Digimon, Crash Bandicoot tai Super Mario.
Minultakin löytyi pelejä muksuna, vaikkei niin paljoo kuin luulisi, koska mun lapsuudessa ei paljoo pelejä ostettu, ja meillä muutenkin oli pienenä vain Game Boy Color, Game Boy Advance, Nintendo 64, ja myöhemmin Pleikkari 2, Wii, Nintendo 2DS ja Pleikkari 3, ja uusin konsoli tällä hetkellä on Nintendo Switch. (voisin joskus tehdä blogin liittyen pelikonsoleihin ja niiden peleihin)

Kuvahaun tulos haulle pokemon logo

Mutta nyt asiaan, tällä blogilla kerron lapsuuteni Pokemon-peleistä, ja myös niistä Pokemon-peleistä mitä omista nykyään. Laitan kaikki pelit vanhuusjärjestykseen, ja kerron vähän mitä niissä oli. Älkää sitten järkyttykö siitä ettei ihan kaikkia Pokemon pelejä ole listalla, koska kuten sanoin, meillä ei lapsena paljoo pelejä ostettu.
Mutta joo, aloitetaan!

HUOMIO! Spoileri varoitus!


Pokemon Pinball - GAME BOY COLOR: Kuvahaun tulos haulle pokemon pinball

-Tämä oli ensimmäinen Pokemon pelini ikinä, joka minulle oli ostettu. Tämän pelin sain joskus 2000-luvulla Joulupukilta lahjaksi, ja voi sitä ilonmäärää. Tämä peli on melkein kuin perus Pinball peli, liikutellaan palloa pitkin pelilautaa, ja kerätään pisteitä. Mutta tässä versiossa pääsi myös nappaamaan pokemoneja, ja jopa kehittämään niitä, mikä oli mun mielestä parasta ikinä! X3 Ja lisäksi tässä oli joitakin BONUS-pelejä, joissa pääsi keräämään lisää pisteitä, mm. Diglett Bonus Stage, Gastly Bonus Stage (tää kenttä pelotti minua hieman pienenä), Meowth Bonus Stage (mun suosikkini), Seel Bonus Stage ja Mewtwo Bonus Stage. Ja mikä hauskinta, tässä saa valita joko punaisen tai sinisen tason, joissa kummassakin on himpun verran eroja verrattuna toisiinsa.

Pokemon PinBall: Ruby & Sapphire - Game Boy Advance: Kuvahaun tulos haulle pokemon pinball ruby sapphire

- Jo toinen Pinball peli XD Joo, mun lapsuudessa ei ei ostettu juurikaan RPG Pokemon pelejä, ja ehkä oli parempi niin, koska en olisi millään päässyt eteenpäin huonon englannintaitoni vuoksi. Tämänkin sain kerran jouluna, ja rakastuin tähän oikopäätä. Paremmat kraviikat, uusia pokemoneja, varsinkin oma suosikki startterini, Treecko, ja jännempiä Bonus-tasoja. Muuten tämä ei paljoo poikennut ekasta Pinball pelistä, muulla kun että tähän peliin oli laitettu Pokemon Mart kauppa, jossa pystyi kerätyillä kolikoilla ostamaan mm. lisää pisteitä, lisää aikaa joka esti häviämisen, sekä lisäelämiä. Lisäksi tähän annettiin kaksi tapaa napata Pokemoneja, joista yksi on saada pokemonmuna kuoriutumaan, ja silloin pokemon pitää napata ennen kun se pakenee. Tässä pelissä Bonus tasoja ovat mm. Kecleon bonus stage (mun ehdoton suosikki), Groudon bonus stage, Dusclops bonus stage, Kyogre bonus stage ja Rayquaza bonus stage, ja ylimääräisenä Spheal bonus stage. Tässäkin sai valita kahdesta kentästä toisen jossa pelata.

Pokemon Mystery Dungeon Red Rescue Team - Game Boy Advance: Kuvahaun tulos haulle pokemon mystery dungeon red rescue team

- Tämä oli penskana oma suosikkini! Tässä pääsi ohjaamaan pokemonia, joka valittiin persoonaalisuutesi perusteella, elikkäs olet ihminen, joka muuttui pokemoniksi, ja sait myös valita oman toverin. Sen jälkeen pääset suorittamaan pelastustöitä, ja kokemaan vaikka mitä seikkailuja, samalla yrittäen keksiä keinon muuttua takaisin ihmiseksi. Tässä joutuikin käyttämään älliä tässä pelissä, ja en edelleenkään osannut silloin englantia, että olisin ymmärtänyt mitä hahmot puhuivat. Kyllä, tämä oli ensimmäisiä pelejä, missä pokemonit oikeasti puhuvat. Silti tämä tarjosi mukavasti haastetta, ja sitten kun pääsin perus tarinan läpi, niin silloin tunsin onnistuvani jossain.

Pokemon Ruby - Game Boy Advance: Kuvahaun tulos haulle pokemon ruby

- Ensimmäinen Pokemon RPG mikä mulla on koskaan ollut. Tässä sain vihdoin ottaa ekaksi pokemonikseni ikuisen suosikki startterini, Treeckon.^^ Teemaltaan tää on aika samanlainen kun normaalit pokemon RPG pelit, kujet ympäriinsä, nappaat pokemoneja, ottelet muita kouluttajia vastaan, ansaitset salimerkkejä, ottelet pääpahiksia vastaan, ja lopulta haastat Eliitti 4:sen ja mestarin, ja lopulta olet itse mestari. Tämäkin tarjosi huono englantitaitoiselle pojalle haastetta, ja varsinkin mestari Steven oli toosi haastava vastustaja.

Pokemon Stadium - Nintendo 64: Kuvahaun tulos haulle pokemon 64

- Sain tämän pelin samana jouluna kuin Pokemon Ruby. Tässä pääteemana oli ottelu, ja se riitti minunlaiselle nuorelle pokemon-fanille. Tässä sai koota oman tiimin, ja se oli paras osa. Lisäksi, tässä oli joitakin minipelejä, ja niissä oli hauskaa kilpaila veljien kanssa.

Pokepark Wii - Wii: Kuvahaun tulos haulle pokepark wii

- Yksi mun suosikkejani^^. Tämän sain yhtenä jouluna, ja tää oli yksi niistä, joita odotin saavani. Pelin teema on melko erillainen kun muissa peleissä. Tässä ohjataan Pikachua, jonka tarkoitus on löytää kaverinsa, samalla keräillen kristallinpaloja. Ja samalla saada uusia ystäviä joko leikkimällä hippaa, ottelemalla tai arvaamalla arvoituksia. Ja niillä kaveripoemoneilla voi pelata erillaisia minipelejä, joissa kerätään kristallin paloja. Peli on ihanankarkinvärinen, hahmot näyttää ihan itseltään, ja minipelit on niin hauskoja, että ne suorastaan haastavat kokeilemaan uusia ennätyksiä.

Pokepark 2 - Wii: Kuvahaun tulos haulle pokepark 2

- Toinen osa Pokepark pelille^^. Mutta tässä versiossa Pikachun tarkoitus on pelastaa ystävänsä Piplup, ja myöskin pelattavia hahmoja on enemmän, Oshawott, Snivy ja Tepig, ja hahmoilla on todellakin muuta eroa kuin ulkonäkö ja tyypitys. Yhtä värikäs kun edeltäjä, ja yhtä mukavaa ajantappoa vaikka joulua odotellessa.

Pokemon Omega Ruby - Nintendo 3DS: Kuvahaun tulos haulle omega ruby

- Sain tämän pelin lahjaksi, samana päivänä kun sain Nintendo 2 DS konsolin. Tämä on melko samanlainen kun Pokemon Ruby, muttamia pikku lisäyksiä lukuunottamatta, ja tässä oli myös mega muodot, mun suosikki uudistus pokemonissa.

Pokemon Alpha Sapphire - Nintendo 3DS: Kuvahaun tulos haulle alpha sapphire

- Sain tämän samana jouluna kun Omega Rubyn, koska mutsi ei tiennyt että nää on käytännössä sama peli, mutta on tätäkin hauska välillä pelata, kun on tässä pieniä eroavaisuuksia Rubyn verrattuna.

Super Smash Bros. 3DS - Nintendo 3DS:Kuvahaun tulos haulle super smash bros 3ds

- En tiennyt että lasketaanko tämä Pokemon peliksi, ja tarkistettuani tämä käytännössä on pokemonpeli. Tämä on ehdottomasti parhaimpia DS pelejäni ikinä! X3 Tässä Nintendon maskotit pieksee toisiaan areenan ulkopuolelle, ja tässä pelataan myös muitakin pelimuotoja. Tässä pelissä olevat pokemonit ovat Pikachu, Charizard, Lucario, Greninja, Jigglypuff ja Mewtwo.

Pokemon Y - Nintendo 3DS: Kuvahaun tulos haulle pokemon y

- Ostin tämän pelin sen jälkeen kun läpäisin Omega Rubyn, ja tämä nousi mun ehdottomaksi suosikiksi pokemon peliksi, ja se on edelleenkin. Tämä on niinkun peli missä mega muodot esiteltiin ekaa kertaa, ja muutenkin pelin teema on mainiotta.^^

Pokemon Sun - Nintendo 3DS: Kuvahaun tulos haulle pokemon sun

- Sain tämän pelin viime jouluna, ja tämä oli yksi niistä peleistä mitä odotin kovasti. Harmi vaan että tää peli oli osittain pettymys, helppoutensa takia. Tää peli oli myös omalla tavallaan erillaisen verrattuna muihin Pokemon RPG peleihin, siinä mielessä että tässä ei ansaita salimerkkejä, vaan salit on korvattua "kokeilla", ja tässä on uusi liike nimellä Z-move.

Pokemon Ultra Moon - Nintendo 3DS: Kuvahaun tulos haulle pokemon ultra moon

- Ostin tämän pelin jonkin aikaa sen jälkeen kun se julkaistiin. Olin aluksi epävarma siitä että ostaisinko, mutta joskushan on hyvä ottaa riski. En ole päässyt tätä läpi vielä, koska mielenkiinto ei ihan riittänyt, mutta tutkimuksien kautta olen saanut joitakin uudistuksia selville.


Siinä olikin lista pokemon peleistä, joita olen omistanut ja mitä omistan. Toivottavasti lista oli mielenkiintoinen, ja kertokaa toki kommenteissa omat pelinne.

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista oli lukea näistä Pokémon-peleistä. Itse en kauheasti pelejä pelaile, ja Pokémon-peleistä olen omistanut vain mustavalkoisen Pokémon Red (?)-pelin, jota sitäkin pelasin joskus kännykällä. GameBoyta meillä ei koskaan ollut. Pokémon on kyllä muuten lapsuuteeni kuulunut, ja keräilin kortteja (en kyllä tosissani, mutta silloin tällöin tuli pakkoja ostettua), katsoin televisiosarjaa ja leikin "taskuhirviöitä" veljeni kanssa, sekä tietysti ostin niitä karkki-poképalloja, joiden sisällä tuli pieni lelufiguuri.

  Oletkos muuten tietoinen uudesta Pokémon-elokuvasta, joka ilmeisesti saa ensi-iltansa ensi vuonna? Nimeltänsä elokuva on Pokémon Detective Pikachu. Oletko elokuvasta innoissasi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla että täällä on toinenkin joka pitää pokemoneista^^.
   Mäkin keräilin kortteja ala-asteella, ja ostelin pokepalloja, jossa oli karkkia ja pokemon figuuri, joilla oli hauska leikkiä.

   Olen kuullut, ja ekalla kertaa luulin sen olevan vitsi. Mutta ihan mielenkiintoiselle vaikuttaa, ja saatan ehkä mennä kattoon sen.

   Poista