perjantai 16. marraskuuta 2018

10 faktaa Disney-elokuvissa

Te kaikki, jotka luette erillaisia faktoja tai teorioita, olette varmana huomanneet että useimmat elokuvat, ja varsinkin Disney jutut sisältävät asioita, joita lapsena ei tajunnut ollenkaan, tai silloinkaan kun katsoi elokuvaa ekan kerran.
Elikkäs käsittelen tässä blogissa 10 jännittävää faktaa Disney elokuvissa, jotka räjäyttää mielenne. Ja huomautus tähän kohtaan että osa näistä saattaa olla vääriä, koska osan olen löytänyt englannin kielisistä Disney Fakta videoista ja teksteistä. Mutta juu, nauttikaa blogista, ja kertokaa toki jos jokin ei teidän mielestä täsmää, ei toki silleen kettuilu tavalla.

HUOM! Spoileri varoitus!


1. Leijonakuningas on ensimmäinen Disney elokuva, joka ei perustunut mihinkään kirjaan tai näytelmään.

- Jotkut Leijonakuninkaan hahmot saattaa perustua joihinkin elokuvien hahmoihin, mm. Simba perustuisi kuulemma Moosekseen ja Bambiin, ja Scar puolestaan esim. Adolf Hitleriin ja Shere Khaniin. Mutta muuten Leijonakuningas on ihan Disneyn oma juttu, eikä sillä käsittääkseni ole juurikaan alkuperää. Toiset elokuvat puolestaan, jossa ei ole kirjallista alkuperää on Fantasiat, Räyhä Ralf, ja Zootropolis.

2. Nalle Puhin ääninäyttelijä on Salkkareiden Seppo Taalasmaa (Jarmo Koski).

- Tämä tuli ainakin minulle yllätyksenä kun olin nuorempi, ja ihmettelen vieläkin kuinka Seppo Taalasmaan näyttelijä osaa muuttua hunajaa himoavaksi hilpeäksi nallekarhuksi. Jarmo Koski onkin Suomen virallinen Nalle Puh ääni.
Aiheeseen liittyvä kuva Kuvahaun tulos haulle seppo taalasmaa

3. Perinteisin Disneypahisten kuolema on putoaminen korkealta.

- Melkein kymmenen Disney-pahista kuolee Disneylle perinteiseen tapaan, putoamalla korkealta. Tällaisen kohtalon kokee mm. Paha Kuningatar, Pahatar, Ratigan, Salametsästäjä, Gaston, Frollo, Hades (jos sitä voi kuolemaksi laskea) ja Clayton.

4. Leijonakuningas on ainoa Disney elokuva, jossa ei ole viittausta ihmisiin.

- Leijonakuninkaan kaikki hahmot ovat eläimiä. Robin Hoodissa ja Zootropoliksessa puolestaan oli ihmismäisiä eläimiä, eli niitä ei käytännössä lasketa.

5. Aivan Villit ei ole oikeastaan Disney elokuva.

- Aivan Villit on oikeasti C.O.R.E. Digital Picturesin tekemä, ja Disney on toiminut vain julkaisijana. Tää oli mulle melkoinen järkytys muksuna.

6. Mikki Hiiri, Aku Ankka sekä Hessu tekevät pienet cameo-roolit Pieni merenneito -elokuvassa.

- Aivan, nuo kolme ikoonista Disney hahmoa esiintyy yleisön seassa Tritonin linnan juhlissa.

Kuvahaun tulos haulle mickey donald and goofy in the little mermaid

7. Nalle Puh elokuva vuonna 2011 on ainakin toistaiseksi viimeisin käsin piirretty Disney klassikko.

- Ennen Nalle Puhia viimeksi käsin piirretty Disney klassikko oli Prinsessa ja Sammakko, ja niiden välillä oli tietokoneella animoitu Kaksin Karkuteillä. Nyt Nalle Puhin jälkeen ei ole ainakaan vielä tullut käsin piirrettyä Disney klassikkoa.

8. Tuhkimon Prinssille ei koskaan annettu nimeä.

- Muilla prinsseillä on omat nimensä, joita kaikkia ei välttämättä kerrottu elokuvassa.

9. Tarzanin liikkeet on otettu ammattiskeittaajan Tony Hawkinin liikkeistä.

- Lisäksi Tarzanin liikkeet on myös kopioitu Glen Keanen pojan lumilautailu liikkeistä, kun Keanin piti luoda uusi tapa visuaalisoida Tarzan.

10. Tähkäpää, prinsessa Aurora, prinsessa Merida sekä Mulan ovat ainoat prinsessat, joiden molemmat vanhemmat ovat edelleen elossa. 

- Muiden prinsessojen vanhemmat, tai toinen vanhemmista olivat kuolleet. Mm. Jasminen äiti, Bellen äiti, Pocahontasin äiti, Arielin äiti, Lumikin vanhemmat, Tuhkimon vanhemmat ja Annan ja Elsan vanhemmta.


Siinä oli näin alkajaisiksi 10 faktaa Disney-elokuvissa. Toivottavasti tykkäsitte postauksesta, ja jos haluatte, voisin joku kerta kertoa lisääkin faktaa Disneystä.
Eipä muuta kun hyvää viikonloppua kaikille^^.

8 kommenttia:

 1. Kiva ja hauska fakta-teksti. Mutta pakko tulla korjaamaan pari faktaa, anteeksi.

  1. fakta: myöskään Zootropolis ei perustu kirjaan/näytelmään, eikä myöskään Räyhä-Ralf (se perustuu peleihin). Fantasiat eivät myöskään perustu kirjoihin, vaan ne ovat saaneet inspiraationsa klassisesta musiikista.

  10. fakta: Vaianan molemmat vanhemmat ovat elossa; hänen isoäitinsä menehtyy elokuvan aikana. Mutta äiti ja isi löytyy.

  Kiva oli faktoja lukea, vaikka ne minulle tuttuja jo entuudestaan olivatkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta, Zootropoliksella, Räyhä Ralfilla eikä Fantasioillakaan ole myöskään alkuperäistä kirjaa tai kertomusta. Tou pitääpi korjata siten että Leijonakuningas on ensimmäinen elokuva, jolla ei ole kirjallista alkuperää.

   En muistanutkaan, kun Vianan kattelin vaan kerran. Pitänee kattoo se joku kerta uudelleen. XD

   Kiitos lukemisesta^^. Juu, olihan nuo aika tuttuja, etenkin Disney faneille.

   Poista
  2. Leijona Kuningas muuten perustuu William Shakespearen näytelmään Hamlet. Sen jatko-osa Jylhäkallion Ylpeys taas näytelmään Romeo ja Juuliet.

   Poista
 2. Jos Scar on Hitler nii onko Zira sitten Eva Braun?

  VastaaPoista
 3. Salaman ääninäyttelijä on Aki Nikkinen. Joo, kyllä sen äänen tunnistaa varmaan aika helposti, mutta oisitpa nähny mun reaktion, kun sain tietää kuka ääninäyttelee Aku Ankkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en tiennytkään että Autot elokuvassakin näyttelee Salkkari-hahmo. Hyvä tietää.
   Voin kuvitellakkin reaktiosi. :D

   Poista