keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Top 5 My Little Pony pahista

 Jos ette vielä tienneet, niin olen Brony, eli katselen My Little Pony nimistä sarjaa jota näytettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Sarjalle on tehty yhdeksän tuotantokautta, joista viimeisin päättyi vuonna 2019 ja sen lisäksi sarjalla on jopa muutama elokuvakin.
Mutta me emme nyt puhutakaan MLP sarjasta, vaan pikemminkin sen hahmoista. Eikä mistä tahansa hahmoista, vaan pahiksista. Kyllä. My Little Pony sarjalla on lukuisia pahiksia joista monet ovat omalla tavalla siistejä ja toiset taas, no, ei niin siistejä.
Koska Halloween on ovella, niin päätin listata viisi omaa suosikkiani MLP pahista ja kertoa syyt miksi ne ovat juurikin lemppareitani. Huomautuksena tulen sanomaan, etten laita tähän elokuvien pahiksia, ensinäkin koska en ole nähnyt osaa niistä ja Equestria Girls elokuvat ei muutenkaan uppoa minuun. Kuitenkin, aloitetaanpa meidän listaus.

HUOM! Lista tulee olemaan melko mielipiteitä jakava ja sisältää ehkä spoilereita.

5. King Sombra

Sombra on ulkonäöllisesti yksi coolimpia hahmoja MLP sarjassa ja pahiksena hän vaikuttaa melko uhkaavalta. Lisäksi hänen suunnitelmansa valloittaa Chrystal Empire on tosi mahtava ja jännittävä. Mutta hän jää kyllä taustaltaan ja roolistaan melko epäselväksi. Hänestä ei esimerkiksi kerrota, että miksi hän on ylipäätään "kuningas" ja miksi hän haluaa valloittaa Chrystal Empiren. Ja hänet jopa päihitettiin parikin kertaa liiankin helposti ja on vähän sääli, että hänen combackinsä 9 kaudella on vähän kuin heitetty hukkaan. Siltikin Somba on yksi mieleenpainuvimpia pahiksia ja onneksi fanit osaavat tehdä fanfictioita hänestä.

4. Nightmare Moon
Nightmare Moonin taustatarina on yksi ikonisimpia MLP:ssä. Nightmare Moon oli siis alunperin Prinsessa Celestian pikkusisko Luna, joka tuli kateelliseksi isosiskolleen siksi, koska kaikki rakastivat Celestian hallitsemaa aurinkoa kun taas kaikki vaan nukkuivat Lunan nostaman kuun aikana. Tästä Luna suivaantui niin, että muuttui siksi pahaksi, niin pahaksi ettei Celestialla ollut muuta keinoa kuin karkottaa hänet kuuhun. Hän kuitenkin palasi tuhannen vuoden päästä takaisin ja muuttui sitten Twilightin ja hänen uusien ystävien avulla takaisin omaksi kiltiksi itsekseen.
Nightmare Moon on ekaksi MLP pahikseksi tosi hyvin toteutettu ja siksi juuri yksi mun suosikeista.

3. Queen Chrysalis

Vaikka Chrysalisen ensivaikutelma ei ollut kovin iskevä, niin  jokin tässä changelien/vaihdokkaiden kuningattaressa miellyttää minua. Hänen kykynsä muuttua ihan miksikä tahtoo ja imeä uhrinsa rakkautta saaden voimaa tekee hänestä tosi mahtavan ja ylivoimaisen vastustajan. Hän on myös aika ovela ja hän pystyi huijaamaan päähahmoja ja yhdessä jaksossa hän jopa teki heistä pahoja klooneja. Siis kuinka mahtavaa! Harmi vaan, että Chrysalis menetti armeijansa 6 kauden lopussa ja joutui jonkin aikaa työskentelemään yksin. Mutta onni, että hän liittoutui kahden muun pahiksen kanssa 9 kaudella.

2. Discord

Jos pitäisi mainita yksi hauskempia ja samalla eeppisiä hahmoja MLP:ssä ikinä, niin se on ehdottomasti Discord, kaaoksen herra.
Discord on, uskokaa tai älkää, yksi niitä lastenohjelma pahiksia, jotka onnistuivat voittamaan joksikin aikaa. Hän onnistui varastamaan Harmonian Elementit, muuttamaan pääkuusikon elementtiensä vastaisiksi ja valloittamaan Ponyvillen joksikin aikaa. Sitä ennen hän yritti valloittaa Equestrian tuhat vuotta sitten, kunnes Celestia ja Luna kukistivat hänet. Myöhemmin sarjan aikana päähahmot saivat hänet jopa liittymään hyvien joukkoon ja hän on nykyään hyvää pataa Fluttershyn kanssa. Hauskinta on myös se, että Discord tekee metkuja edelleen hyvänäkin ja osa niistä on hänen väitteen mukaan testejä. Hän on siis melkein kuin huonosti kasvatettu tenava joka alkoi vasta hiljattain huomata hyvän merkityksen.
Tosin hänenkään taustatarinasta ei kyllä kerrota paljon mitään, kuten miksi hän on paha ja mikä hänen alkuperänsä on. No, onni edelleen, että on olemassa fanfictiota.
Vaikka Discord on sekä pahiksena, että hahmoja omia suosikkejani, niin ykkössijan pahis onnistui kerran voittamaan hänetkin.

KUNNIAMAININTA: Starlight Glimmer, Trixie, Pony of Shadows, Gilda, Chimera

1. Lord Tirek


Jotkut 1980-90-luvulla eläneet ihmiset saattavat muistaa Tirekin ensimmäisen My Little Pony sarjan pääpahiksen, Tirekin. Itse en ole kyseistä jaksoa sarjasta nähnyt ennen internettiä.
Tirekillä on mainio kyky imeä toisten söpöysmerkit ja saada niistä voimaa. Hän onnistui jopa manipuloimaan Discordin puolelleen ja lopulta päihittää hänet kun Tirekistä tuli kyllin vahva. Hänen taistelunsakin Twilightin kanssa on tosi eeppinen ja muistuttaa niin Dragon Ballia. Tirek teki myös mainion paluun 9 kaudella liittouduttuaan Chrysalisen ja Cozy Glowin kanssa, jolloin syntyi eeppinen lopputaistelu hyvän ja pahan välillä. Vaikka Tirek ei ole yhtä hauska kuin Discord, niin hän on ikuisesti suosikkejani eeppisyytensä ja uhkaavuutensa takia. Tirek on taikavoimiensa lisäksi hyvä lähitaistelija ja on muutenkin hurja mörssäri jolle kukaan ei pottuile. 

Siinä oli minun viisi suosikkiani My Little Pony pahista. Kiitos kun luitte tekstin loppuun asti ja kertokaa ihmeessä mitkä ovat teidän omat suosikkinne. Ai niin ja hyvää Halloweenia.^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti