keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Mielipiteeni: Disney Plus Suomi

 Jos se tuli ilmi, meikäläinen on melkoinen Disney-fani. Dikkaan kovasti Disneyn leffoista ja sarjoista ja kun Disney Channel näkyi joskus ilmaiseksi, niin sitä tuli katottua niin kauan kun ohjelmat pyöri ja mentiin nukkumaan vasta kun ei enään näytetty ohjelmia ennen aamua.
Ja nyt kun kauan odotettu Disney Plus tuli toissa päivänä vihdoinkin Suomeen, niin olin yksi niistä jotka hommasivat sen heti julkaisupäivänä ja voisin sanoa että koko Disney Plus on aikalailla odotusten mukainen. 

Nyt saatte kuulla tarkan mielipiteeni Disney Plus Suomesta, mutta muistakaa, että minulla on vaan parin päivän kokeiluvaihe takana ja fiilikset on vasta pintaraapaisuja.


Elikkäs, Disney Plus amerikkalainen tilausvideopalvelu, joka on melkein kuin Netflix, mutta Disney versiona. Kuten kuvasta näkyy, Disney leffojen ja sarjojen lisäksi koko palvelusta löytyy myös Pixarin, Marvelin, Star Warsin ja National Geographic ohjelmia, mikä takaa nykyajan ihmisille mahdollisuuden katsella myös tunnettuja leffasarjoja muualta kun laittomasti netistä. Minäkin aion joku kerta tsekata onko Star Wars mm. minun tyylinen ohjelma, minä kun en oo sitä kummemmin katellut. Lisäksi sieltä löytyy myös Simpsoneita, joita ei oo tähän mennessä ollut koskaan Netflixissä tai edes Viaplayssa.

Disney Plussan piti alunperin tulla Suomeen viime keväänä, mutta se peruuntui jostain syystä, mahdollisesti keväällä alkaneen korona-epidemian takia, en tiedä.

Syy miksi hommasin tämän videopalvelun on se, että tämä palvelu sisältää kaikki mahdolliset Disney-leffat ja melkein kaikki Disney sarjat, joita on näytetty Disney Channelin kulta-ajalla ja paikoitellen ilmaiskanavilla kuten MTV3:lla ja Nelosella. Niihin sarjoihin kuuluivat mm. Lilo & Stitch, Kim Possible, Ankronikka, Varjo-Ankka, Nokkapokka, Phineas ja Ferd, Pieni Merenneito, Timon ja Pumba, Välitunti, Kummikarhut ja niin edelleen. Nyt kaikki tuo edellä mainittu löytyy Disney Plussalta joko suomeksi puhuttuna tai englanniksi suomalaisella tekstityksellä.

Se tosin on yksi huono puoli, että osa sarjoista mitä joskus näytettiin suomelaisella puheella, on nyt vain tekstitetty suomeksi. Eikö heillä ollut varaa käyttää alkuperäistä suomalaista ääntä vai oliko tekstittäminen paljon halvempaa? Oli mitä oli, se on ihan vaan pikku juttu ja onneksi aika moni ikäiseni Disney-fani osaa lukea tai ymmärtävät englantia. Ja on onni sekin, että hahmojen suomalaiset nimetkin on säilytetty, mikä myös herättää nostalgiaa.

Toinen huono puoli on, ettei ihan kaikkia Disney-sarjoja näytetä ainakaan vielä Disney Plus Suomessa. Esimerkiksi Pipipalipilootit, Viidakkoviikarit, Tarzanin Legenda, Stitch! anime ja Keisarin Uusi Koulu puuttuu siitä kokonaan, mutta mm. Viidakkokirja, Tarzan ja Keisarin Uudet Kuviot kyllä löytyy. Toivottavasti nämä sarjat pääsee jokupäivä mukaan tähän palveluun, niitäkin kun ois kiva nähdä pitkästä aikaa.

Mutta jos unohtaa nämä pikku jutut, niin suosittelen lämpimästi edes kokeilemaan Disney Plus-palvelua, varsinkin kun hintakin on paljon suhteellisempi kuin mm. Netflix, noin 6.99 euroa kuukausi. Ja kun sen kerran hommaa, niin ei enään tarvitse ostella Disney DVD:tä tai Blu-rayta katsoakseen vain tietyn leffan. Eikä myöskään tarvitse etsiä laitoomasti Youtubesta pätkiä kyseisestä elokuvasta tai sarjasta, eikä pelätä, että videot poistetaan tekijänoikeus syistä.

Sanoisin, että Disney Plus Suomi on aikalailla odotuksien mukainen ja kokeilun arvoinen, etenkin niille, joille Disney Channel oli yksi rakkaimpia lapsuuden asioita tai jos tykkää mm. Simpsoneista tai Star Warsista eikä omista kyseistä sarjaa DVD:nä.

PLUSSAT:

+Monipuolinen valikoima

+ Melkein kaikki Disney Channel materiaalit mukana

+Simpsoneita 30 kautta

+Mahdollisuus aloittaa Starvarsin ja Marvelin katsomista

+Hinta

MIINUKSET:

-Osa ohjelmista puuttuu

-Osalla ei ole suomalaista puhetta

Kertokaa kommenteissa onko teilläkin Disney Plus, mitä olette jo nyt katselleet siitä ja mitä pidätte siitä, tai aiotteko hommata sen. Kiitos paljon lukemisesta ja nähdään seuraavassa postauksessa. Moikkelismoi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti