sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Top 10 jouluohjelmaa osa 1

Hei vaan pitkästä aikaa rakkaat lukijani, ja hyvää alkanutta joulukuuta kaikille, ja ekaa adventtia. Tämän kaiken kunniaksi olen päättänyt tehdä top 10 listan suosikki animoiduista jouluspeciaaleistani elokuvista ja sarjoista.
Tällä hetkellä teen ekan osan, ja joskus myöhemmin toisen osan, koska näistä elokuvista on paljon kerrottavaa, ja näissä voisi viedä pitkäkin tovi. Mutta joo, aloitetaampa.

HUOM! Spoilereita!


10. Simpsonit - Joulurauha:

Kuvahaun tulos haulle Simpsonit Joulurauha

Tämä on yksi suosikki Simpsonit joulujaksoista, ja tämä oli eka julkaistu oikea jakso. 
Jakson juoni menee lyhyesti näin, Simpsonien perhe valmistautuu jouluun, ja joululahjarahat on kertyneet reilusti. Valitettavasti Bart menee ottamaan tatuoinnin, ja Marge kuluttaa kaikki lahjarahat tatuoinnin poistamiseen, samaan aikaan Homer saa tietää ettei saakkaan joulubonusta töistään, muttei halua kertoa sitä Margelle. Joten Homer ryhtyy joulupukiksi saadakseen rahaa, ja hän pitää koko jutun salassa, kunnes Bart saa tietää tässä, ja toimii juonessa mukana. Kuitenkin palkkapäivänä Homer saa kohtuuttoman pienen palkan, mutta sitten hän keksii ansaita voittorahoja vinttikoirakisoissa. He kannustavat koiraa nimellä Pukin pikkuapuri, mutta koira kuitenkin häviää kisan, ja tämän omistaja hylkää sen. Homer ja Bart päättävät viedä koiran kotiin, ja koko perhe iloitsee uudesta koirastaan, ja jakso päättyy onnellisesti.

9. Tuuma:

Kuvahaun tulos haulle small one disney

Tuuma on yksi Disneyn tunnetuimpia jouluspeciaaleja, joka kertoo vanhan aasin ja pojan ystävyydestä. Valitettavasti ystävyys ei kestä kauan, koska Tuuma alkaa olla vanha ja heikko, ja isä päättää myydä sen, mikä on pojalle suuri järkytys. Kuitenkin isä antaa pojalle luvan viedä Tuuman myytäväksi kaupunkiin, mutta kaupungissa kukaan ei tunnu tarvitsevan aasia, ja poika joutuukin aasin kanssa halveksunnan ja pilkan kohteeksi, ja kaikki näyttää epätoivoiselta. Lopulta kuitenkin kiltti mies nimellä Josef haluaa ostaa Tuuman, viemään Marian Betlhlehemiin, ja lupaa hoitaa pikku assia hellästi.
Erikoiseksi tän ohjelman tekee se että tämä tarina perustuu Raamantun kannalta tositapahtumiin, ainakin aasin osalta. (mun puolesta ihmiset saa uskoo mihin vaan)

8. Onnin ja Oivan jouluseikkailu:

Kuvahaun tulos haulle onnin ja oivan joulutarina

Tätä elokuvaa tuskin kukaan muistaa, mutta minulle tämä on yksi rakkaimpia muistoja lapsuudestani.
Oiva ja Onni ovat kaksi hiirtä, jotka ovat menossa Oberndorfiin aikeessa soittaa kuningattarelle, joka on tulossa vierailulle, ja samalla pieni orpotyttö nimellä Kristiina on menossa sukulaisilleen Oberndorfin kautta. Matkalla he kohtaavat monia vastoinkäymisiä, kuten kissan, kaksi ryöväriä ja kaikkea muuta, mutta kaikki päättyy loppujen lopuksi hyvin.
Elokuva on siitä ihana että tässä seurataan monen hahmon näkökulmaa, ja tässä soi tunnettu joululaulu Jouluyö, juhlayö.

7. Disney - Joulupukinpaja

Kuvahaun tulos haulle disney santa's workshop

Tämä on yksi huvittavimpia jouluohjelmia, ja tässä ei ole niin kummoista juonta, kuin että Pukki ja tontut valmistautuu jouluun, ja toisessa osassa Joulupukki koristelee yhdessä talossa joulukuusta.
Tässä ohjelmassa parasta on sen huumori ja musiikit, ja animaatio on todella silmiähivelevää. Meininki on tosin vähän liiankin vauhdikasta, mutta se on pikkuvirhe.

6. Lilo & Stitch - Hohto:

Aiheeseen liittyvä kuva

Ne jotka ovat katsoneet Lilo & Stitch sarjaa, muistavat varmaan tämän jakson. Tässä Stitch viettää ensimmäistä jouluaan Maapallolla, ja Lilo yrittää kertoa tälle joulusta. Samalla he jahtaavat koekappaletta 025, Hohtoa.

5. Petteri Punakuono:

Kuvahaun tulos haulle petteri punakuono elokuva

Tämä on varmaan monelle tuttu aihe, ja minulle yksi lapsuuteni rakkaimpia elokuvia. Petteri on siis nuori poro, joka on syntyessään saanut punaisena hohtavan nenän, mistä häntä pilkataan jatkuvasti, lukuunottamatta Petterin vanhempia, ja Julia nimistä porotyttöä. Eräänä päivänä Petteri karkaa kotoa, ja Julia lähtee tämän perään, mutta joutuu ilkeän Myrskymairen vangitsi. Samaan aikaan Petteri tapaa Naali nimisen napaketun, ja Lennu jääkarhun, ja heistä tulee ystävät. Kun Petteri saa kuulla että Julia on vaarassa, hän lähtee ystävineen kohtaamaan Myrskymairen, mutta samalla Petteri pelastaa tämän hengen, ja Myrskymaire vastineeksi toteuttaa Petterin toivomuksen, ja muuttaa itsensä kiltiksi. Kotiin palattua, Joulupukki tekee Petteristä porojensa johtajan, koska hänen hohtava nenänsä osoittautuu todella tehokkaaksi. Petteri on iloinen maineestaan, muttei hän kuitenkaan ylpisty, eikä ole myöskään katkera menneisyydestään.

Siinä oli osa yksi, ja kohta puoliin tulee kakkos osa, kunhan jaksan tehdä sen. XD

1 kommentti:

  1. Näistä tiedän vain Disneyn Joulupukinpajan ja Tuuman, ja ne ovat molemmat ihanan jouluisia ja nostalgisia pätkiä. Varmaan olen tuon Simpsoneiden jaksonkin nähnyt, mutta ei ole siitä kyllä mitään mielikuvia. Innolla odotan kakkososaa listasta! :)

    VastaaPoista