tiistai 2. heinäkuuta 2024

Top 10 Sly Cooper pahista

 Jotkut ehkä tietävät, että meikä rakastaa Pokemonin ja Disneyn lisäksi myös Sly Cooper videopelejä. Niissä on vaan jonkinlaista charmia mikä naulitsi minut penskana pleikkarin ääreen lähes aina koulun jälkeen ja nykyään herättää nostalgiaa sekä musiikilla, että pelattavuudessaan.

Ajattelin nyt tehdä toisenlaisen Top-10 listauksen, joka tällä kertaa koskee Sly pelejä.
Koska pahikset ovat omalla tavallaan siistejä ihan melkein missä vaan, niin päätin listata tällä kertaa Top-10 parasta Sly Cooperin pahista Sly Trilogiasta. Eli en tule laittamaan Sly 4 pahiksia mukaan, koska ne on minusta ainakin laimeenpia kuin ykkösen, kakkosen ja kolmosen pahikset.
Ja tämä listaus on saanut inspiraationsa Kuutin Kujeet nimisen Youtubettajan Slyn pahikset videosta ja suosittelen teitä katsomaan sen jos kiinnostaa.

HUOM! Tässä vaiheessa sopii sanoa, että käsittelen pahikset sekä taustoineen, että rooleissaan pelissä, joten lista tulee sisältämään jonkin verran spoilereita.

10. LeFwee

Merirosvot ovat tosi siistejä ja varsinkin papukaijat. Ja juuri siksi LeFwee on mukana tällä listalla. LeFwee tunnetaan seitsemän meren älykkäimpänä miehenä ja samalla hän on tosi hyvä huijaamaan ja mainio miekkamies.
Hänen ulkonäkönsä on tosi hyvin suunniteltu, etenkin hänen sulkaparta on mainio lisäys. Olenkohan muuten ainoa jolle tulee LeFweesta mieleen Davy Jones, Pirates of the Caribbean leffoista? Ja ootteko huomanneet että hänellä on jopa miekka kätensä tilalla? Siis tosi siistiä!
LeFwee on tosin näin matalalla siksi, koska hänen boss-fight kohtaus on liian helppo ja hän ei oikein loista pelissä alusta loppuun tai tee ylipäätään paljon mitään koko pelissä, lukuun ottamatta kidnappausta ja aarteen varastamista.

9. KovanaamaKovanaama on yksi ekoista Sly 1:sen pahiksista joista tykkäsin tosissani. Ja tunnen myös pientä empatiaa häntä kohtaan. Kiusattu nössö, joka sitten katsoi gangsteri leffan ja innostui treenaamaan itsensä huippukuntoon ja lopulta hakkasi kiusaajansa ja valloitti Mesa Cityn.
Kovanaama on ulkonäöllisesti ja toiminnaltaan ikimuistoinen hahmo. Ja parasta on, että hän palasi Sly 3:ssa kostamaan ja sai jopa boss fighting Carmelitan kanssa. Harmi vaan, että Kovanaama ei koskaan ottanut opikseen, vaikka saikin toisen tilaisuuden, mutta toisaalta hän on lapsuuden traumoista johtuen tyyppi, joka on mikä on.

8. Kreivitär

Kreivitär on ehdottomasti yksi häijympiä Sly pahiksia, koska se nai rikkaan aristokraatin, tappaa sen ja perustaa rahoilla oman vankilan. Lisäksi Kreivitär käyttää hypnoositaitojaan vankeihin, jotta saisi nämä paljastamaan saaliinsa ja hän tulee sitä myöten rikkaammaksi. Siis millainen golddigger Kreivitär onkaan. Mielenkiintoiseksi Kreivittärestä tekee se, että hän on arvostetulla paikalla Interpolissa, samalla kun oli salainen jäsen Klaww Gang rikollisjengissä. Hänen ulkonäkönsäkkin on mainio, vaikka hänen bossi tappelu aika yksinkertainen. Toisaalta Kreivittären bossi biisi on ehdottomasti yksi parhaimistoa. 

7. Musta Paroni/Penelope

Musta Paroni on oikeasti Penelope. Ja Penelope on Sly 3:ssa yksi lempi hahmoistani, niin Paronikin on sen takia omia suosikkejani. ja on välillä vaikeaa pitää Paronia ja Penelopea samana hahmona, koska Penelope vetää roolinsa niin hyvin.
Penelope haulisi päästä ilmataisteluun mukaan, mutta oli siihen liian nuori ja teki siksi itselleen valeasun ja nousee jopa mestariksi. Ja vuosien saatossa Musta Paroni perustaa oman kilpailunsa jonne pääsee myös etsintäkuulutettuja rikollisia mukaan.
Mielenkiintoista Mustassa Paronissa on se, ettei se oikeasti ole pahis vaan pikemminkin kentän vastustaja, joka haluaa, että kaikki pelaavat rehellisesti ja siksi vahvisti turvatoimiaan. Ja kaikki se mitä Penelope teki valeasussa oli testi Cooperin Koplalle, ettei hän heittäisi salaista uraansa roskiin turhaan.
Kaikki tämä on vaan niin mahtavaa, että siksi Penelope on tällä sijalla.

6. Panda Kunkku

Toisin kuin Kovanaama, Panda Kunkku muutti tapansa saatuaan toisen tilaisuuden. Mä tykkään Panda Kunkussa siitä miten hän kehittyi ykkösen ja kolmosen välillä. Aluksi hän halusi olla rakettitaitelija, mutta häntä vähäteltiin ja alkoi sen takia kehittämään tuhoisia raketteja ja liikkui rikollisjengiin. Sitten kun Sly kukisti hänet, Panda Kunkku alkoi miettiä uusia keinoja muuttaa elämää ja hyvittää tekosensa, samalla kun taistelee itsensä kanssa siitä, että kannattaako kostaa vai ei.
Ideana ja ulkonäöltään mainio hahmo, vaikka Panda Kunkku ei loppujen lopuksi ole sen kummempi vihollinen, vaikka pääsikin listalle kehityksensä takia. Plus mä pidän pandoista ja ilotulitteista.

5. Don Octavio


Don Octavio voisi melkein olla korkeammalla sijalla, mutta mun mielestä se pääsee juuri ja juuri Top 5 listaan. Octavio on myös pahiksia, joita kohtaan tunnen empatiaa. Opera laulaja, joka ei saanut ansaitsemaansa mainetta rockin takia. Päättyi muutaman faninsa kanssa mafiaan ja nousi Venetsian pahamaisemmaksi rikollispomoksi. Octavio on hyvin toteutettu ideana, mutta minusta hän on ehkä vähän liiankin hyvä Sly 3:sen ekan kentän bossiksi. Kuulostaa oudolta syyltä, mutta tää on mun mielipide. Siis ei siinä ole mitään vikaa, mutta kun näätte mun muut suosikit, niin saatte tietää miksi ne on omasta mielestäni mun suosikkeja.

4. Kenraali TsaoKenraali Tsao on sekä julma, että ovela ja uhkaava pahis. Aivan kuten Sly itsekin sanoi, Tsao on pahin mies, minkä hän on koskaan tavannut.
Tsao aikoi pakottaa Panda Kunkun tyttären, Jing Kunkun kanssaan naimisiin ja hän jopa nä
ki Bentleyn suunnitelmien läpi ja melkein esti koplaa aikeissaan. Lisäksi hänellä on yliluonnollisia voimia ja hän osaa käyttää apunaan epäkuolleita ja mustamagia lohikäärmeitä. Hän on myös ylpeä sukujuurestaan ja vertaa sitä Slyn sukuperään, mikä on myös tärkeä osa Sly 3:sen tarinaa. Minusta Slysta ja Kenraali Tsaosta olisi voitu tehdä täydelliset kilpailijat toisilleen, mitä ne taitavat tavallaan olla.

3. DimitriDimitri, ammattimainen gigolo, ja väärentäjä. Olisi ollut hirveä sääli jos Dimitri ei olisi päässyt listalleni ja syystäkin.
Dimitri oli siis alunperin taideopiskelija, jonka taide oli aliarvostettua ja joka sitten pilasi taideteokset, alkoi pyörittää yökerhoa, missä hän myi "mausteita" ja painoi Clockwerkin pyrstösulilla väärää rahaa. Ja kuten Panda Kunkku, myös Dimitri liittyi myöhemmin Slyn koplaan ja ryhtyi sukeltajaksi, kuten hänen isoisänsä oli aikoinaan.
Dimitri on vaan niin cooli äijä. Sen teemamusiikki, asenne ja tanssitaidot tekee hänestä vaan niin ihailtavan tyypin ja hyvän hahmon. Vaikkei toki voita kahta seuraavaa suosikkiani.

2. Tohtori MTohtori M on vaan niin kova jätkä. Hän oli alunperin Slyn isän liittolainen, mutta Slyn isä oli nähtävästi mulkvisti, tai jotain, joten Tohtori M päätti vihata Slyn isää ja varastaa Cooperin holvista todisteeksi siitä, että ilman häntä Slyn isän koplan keikat eivät olisi onnistuneet. Tämä sopii hyvänä vertauksena Slyn koplaan, jonka keikat ei onnistuisi ilman Bentleyn suunnitelmia.
Tohtori M oli vuosien aikana rakentanut Cooperien Holvisaarelle suuren linnoituksen ja luonut ties minkälaisia hirviöitä. Lisäksi hän ei ole fyysisesti mikään heikko, koska Murrayllakin oli ongelmia käsirysysssä häntä vastaan. Tohtori M olisi muuten ykkössijalla, mutta syy miksi se ei ole (kuten Kuutin Kujeetkin sanoo) on sen turhan räikeet värit.

1. Konstaapeli NeylaTämä saattoi tulla joillekin yllätyksenä, mutta mun mielestä Neyla on paras Sly Cooper pahis IKINÄ!
Okei, Neylan taustasta ei kerrota kun vaan ohjekirjassa, mutta true fanit tietää sen hyvin. Neyla siis oli kotoisin köyhissä olosuhteista ja perusti läksyringin käyttäen apunaan viattomuutta ja kykyään manipuloida muita. Hän kuitenkin jäi kiinni, mutta virkavalta kiinnostui hänen kyvyistään päästä tyyppien pään sisään ja tarjosi hänelle töitä INTERPOL:issa. Myöhemmin hän tapasi Arpeggion ja heistä tuli rikoskumppanit samalla.
Neyla on sellainen hahmo, jota sekä rakastaa, että vihaa. Hän on hyvä puhumaan vihollisensa ympäri ja pystyy huijaamaan näitä helposti. Hänen petturuutensa Cooperin Kolpaa kohtaan oli jännittävä käänne ja se miten hänestä tuli Sly 2 pelin pääpahis yhdistyttyään Clockwerkin ruumiiseen, mikä teki hänestä kuolemattoman, on vaan niin mahtavaa ja siistiä. Olisi tosin ollut kivempaa, jos Neylalla olisi saanut enemmän ruutuaikaa ja paremman bossi taistelun, mutta kaikkea ei voi saada.
Neylalla on myös siisti ja kaunis ulkomuoto, mikä saa hänestä viattoman oloisen, mutta samalla melkoisen pirulaisen. Ja jos olette joskus lukenut mun animoidut ihastukset listauksen, niin tiedätte, että Neyla oli yksi minun animoituja ihastuksia, vaikka hän onkin videopeli hahmo.

Siinä olikin omasta mielestäni Top 10 parasta Sly Cooper pahista. Kertokaa kommenteissa omat suosikkinne ja kiitos kun luitte listaukseni.
Hyvää kesän jatkoa ja nähdään seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti