tiistai 24. maaliskuuta 2020

Top 10 parasta Disney pahista

Huhhuh, on kyllä tylsää kun korona riehuu pitkin Suomea ja olen jumissa kotona, kun en pääse töihinkään. Siksi päätin tehdä pitkästä aikaa Top 10 listan, liittyen Disney-elokuvien pahiksiin, koska pahikset on niin siistejä, ja samalla karmivia, hyvällä tavalla. Elikkäs, listaampas teille 10 suosikki Disney pahista, joista pidän omalla tavallani.

10. Bellwether (Zootropolis)

Kuvahaun tulos: zootopia bellwether

Bellwether pääsi listalleni siksi, koska hän oli pahiksena tosi aavistamaton ja hän osasi todella hyvin salata ilkeät juonensa ja kukaan ei osannut edes aavistaa häntä. Aluksi hän osoittautuu lempeäksi ja lauhkeaksi ja jopa araksi apulaispormestariksi, mutta kun pormestari Lionheart syöstetään vallastaan ja Bellwetherista tulee uusi pormestari, hän osoittautuu juonittelevaksi, karismaattiseksi ja vallanhimoiseksi terroristijohtajaksi. (itselleni se tuli ekaa kertaa Zootropolista katellessan ihan puskista). Harmi vaan ettei Bellwether pääse pahisroolissaan loistamaan kovin pitkään, mutta silti hän on yksi suosikkejani

9. Clayton (Tarzan)

Kuvahaun tulos haulle clayton tarzan

Clayton on yksi karismaattisempia pahiksia Disney historiassa. Kun hän esiintyy ekaa kertaa, hän uskottelee olevansa hyvä tyyppi, mutta lopussa hän osoittautuu ahneeksi ja ilkeäksi, eikä hän sääli ketään elukkaa. Calyton voittaa Sabroin nipinnapin sillä, että hän on aavistuksen verran uhkaavampi aseineen ja oveluuteneen. Lisäksi hänen kuolemansa oli yksi Disney historian hurjimpia.

8. Shere Khan (Viidakkokirja)

Kuvahaun tulos: shere khan

Tiikerit ovat mahtavia petoja ja Shere Khan on siksi yksi suosikkejani. Jo elokuvan alussa kerrotaan kuinka mahtava ja vaarallinen hän on ja miten hän vihaa ihmisiä. Harmi vaan, että koko Viidakkokirjan ajan hän ei tunnu olevan juurikaan osa koko elokuvaa, kun vasta yli puolessa välissä. Tämä asia onneksi korjattiin 2016-luvulla tehdyssä live-action remakessa missä hänellä on paljon suurempi rooli ja hän on myös paljon uhkaavampi ja edes pantteri, huulikarhu tai susilaumakaan pärjää hänelle.

7. Edgar (Aristokatit)

Kuvahaun tulos: edgar aristocats

Aristokatit oli lapsuuteni suursuosikki ja siksi minun oli liki pakko lisätä myös Edgar listalleni. Edgar ei päässyt listalleni uhkaavuutensa takia, vaan siksi koska hän on yksi hauskempia Disney pahiksia ja hänen vuoksi sainkin lapsena nauraa makeasti hänen tohelloimiselleen. Ei hän tosin ole mikään tyhmäkään ja osaa hän tarvittaessa olla ovela ja jopa poliisikaan ei osaa epäillä häntä. Edgar ei kyllä oikeen loista konnamaisuudellaan ja hän on myös pohjimmiltaan kiltti, vaikkakin rahanahne. Siitä huolimatta hän on yksi syy miksi rakastin Aristokatteja pienenä ja vieläkin.

6. Pahatar (Prinsessa Ruusunen)

Kuvahaun tulos: sleeping beauty maleficent

Vaikka Prinsessa Ruusunen ei ole ihan ykkössuosikkeitteni seassa, niin sen pääpahis, Pahatar on yksi suosikkihahmojani siinä elokuvassa. Hän on ulkonäöltään hyvin tyylikäs ja omaperäinen ja hänen kykynsä taikoa tekee hänestä tosi siistin ja uhkaavan. Hän on myös luonteeltaan elegantti ja hän puhuu kuin kuningatar ja suuttuu vain silloin kun on tarvetta. Harmi vaan, että hänen syynsä olla paha on aika lievä, se ettei hän saanut kutsua prinsessa Auroran syntymän kunniaksi järjestetyihin juhliin. Mutta onneksi tämä hahmo saa loistaa omassa live-action elokuvassaan ja häneen osaa samaistua vielä enemmän. Ai nii ja se kohta missä hän lumoaa Auroran, on toosi karmivaa ja aiheutti pientä pelkoa pienenä.

5. Hades (Herkules)

Kuvahaun tulos: hercules hades

Tiesin jo heti tätä listaa tehdessäni, että olisi kunnialoukkaus jos Hades ei pääsisi listalle XD. Eikä ihmekkään, sillä Hades on pahikseksi sekä uhkaava, että huvittava. Hän on Manalan herra joka hoitelee kuolemaa ja haluaa päästä pääjumalaksi Zeuksen tilalle. Hän on myös tosi tempperamenttinen ja hänen raivarinsa on tosi hauskaa katseltavaa. Hän osaa olla myös tosi nokkela ja osaa käyttää hyödykseen toisten heikkouksia.

4. Gaston (Kaunotar ja Hirviö)

Kuvahaun tulos: gaston

Aluksi en lapsena oikeen dikannut Gastonista, mutta nyt aikuis-iällä huomasin kuinka siisti hahmo hän on. Vaikka Gaston onkin melkoinen aasi ja paikoitelleen vastenmielinen, hän on kuitenkin tosi hyvä puhumaan ja lähes kaikki kyläläiset ihailevat häntä, lukuunottamatta Belleä, jota gston yritti epätoivoisesti kosia. Hän on myös tosi voimakas ja taitava metsästäjä. Kuten Clayton, Gaston antoi aluski kuvan, ettei hän olisi tyystin pahah hahmo, mutta sitten kun hän kuuli Bellen pitävän Hirviöstä, hänen mustasukkaisuutensa sai hänen täysin järjiltään ja hänen ainoa tavoite oli tapaa Hirviö jotta Belle olisi vihdoinkin hänen. Lisäksi taistelu hänen ja Hirviön välillä on yksi siistimpiä ikinä (pitäisi joskus tehdä taisteluista oman listan).

3. Professori Ratigan (Basil Hiiri mestarietsivä)

Kuvahaun tulos: professor ratigan

Professori Ratigan on ehkä suosikki Disney eläinpahikseni ja syystäkin. Hän on konnana tosi säälimätön ja ovela. Hän on rakentanut ihmeellisiä vekottimia ja hänen juonensa tuhota Basil ja syöstä Hiirikuningatar vallasta on tosi toimiva ja hän olikin vähällä onnistua, muttei ihan. Hän on myös tosi hurjan näköinen ja etenkin lopputaistelussa hänen todellinen rottamuotonsa on tosi karmiva ja jotkut ovat varmaan saaneet siitä painajaisia.

2. Jafar (Aladdin)

Kuvahaun tulos: jafar

Aladdin on varmasti monien suosikki leffa, kiitos suomalaisen ääniraidan, ja ei varmaan ollut yllätys että Jafar olisi listallani. Jafar on pahiksena tosi siisti ja jo alusta asti on selvää mitä hänellä on mielessään ja miksi hän tekee niin. Hän on hyvä juonittelija ja varsinkin käärmesauvansa avulla hän on hyvä puhumaan ihmiset ympäri vaikka väkisin eikä edes Sulttaani mahda hänelle mitään. Lisäksi hänen henki muotonsa on tosi uhkaava ja lähes voittamaton, yksi syy miksi dikkaan Jafarin Paluu elokuvasta.

KUNNIAMAININNAT: Cruella De Vil, Sabor, Scar, Frollo, Tuhkimon äitipuoli, Kapteeni Koukku, Prinssi Juhana, Kaa, Päätön Ratsumies, Yzma, Hornansarvi, Matami Mimmi, Salametsästäjä.

1. Ursula (Pieni Merenneito)

Kuvahaun tulos: ursula little mermaid

Ursula on mun ehdoton ykkössuosikki Disney pahiksia. Ursula oli yksi niistä hahmoista jotka hieman karmi minua kun olin pieni ja etenkin jättiläis Ursula oli tosi hirveä näky. Ehkä juuri siksi Ursula on yksi siisteimpiä hahmoja Disney historiassa. Lisäksi Ursula on tosi hyvä uskottelemaan viattomuuttaan ja, että hänen aikomuksensa on vaan "auttaa" surkeita onnettomia sieluja, perien samalla heiltä "vaatimattomia" maksuja. Lisäksi mä dikkaan pahiksista jotka jo alusta asti antaa kuvan siitä, että heillä on pahat aikeet ja, että heihin ei välttämättä kannata luottaa. Ursula on sen vuoksi tosi hyvin kirjoitettu konna ja hän muutenkin on sen oloinen, että häntä epäilisi missä vaan pahikseksi. En vaan osaa sanoa mikä Ursulassa on niin siistiä, mutta hän on vaan tosi hyvin tehty hahmo ja sekin, että hän eroaa muista hahmoista ulkonäöllisesti (mustekalat on muutenkin upeita eläimiä).

Siinä oli mun pitkään harkittu lista suosikki Disney pahiksista.
Kertokaa kommenteissa mitä mieltä olitte listastani ja ketkä ovat teidän suosikki pahikset ja miksi.
Koettakaa sinnitellä kotisohvallanne, kyllä tämä epidemia on joskus ohi ja pääsemme taas huvittelemaan kodin ulkopuolella.^^

2 kommenttia:

 1. Mahtava ja suorastaan pelonväreitä aiheuttava listaus! :) Hyviä pahiksia olit listallesi löytänyt ja kaikkien kohdalla oli hyvät perustelut siitä, miksi pidät kyseisestä pahiksesta. Ratigan on aiheuttanut ainakin minulle painajaisia. :P Näistä sinun listan pahiksista parhaimmat ovat mielestäni Hades, Pahatar, Edgar ja Shere Khan.

  Pitäisiköhän minun joskus päivitellä vanhoja TOP-listojani 2020-vuosikymmenen maun mukaiseksi...? Mietin just tänkin listan kohdalla että makuni on saattanut muuttua - lisäksi omassa blogissani on vain viisi parasta pahista, ei kymmentä. Olisiko se tylsää lukea samoja listoja päivitettyinä? Ehkä kaikista olisi kuitenkin kivempi lukea aivan uusia TOP-listoja, jos yritän keksiä aiheita. Hmm...

  Mutta tee sinä ihmeessä listaus suosikkitaisteluista!!! Ja koita kestää tätä kotikaranteenia ja tylsyyttä! Ainakin on aikaa lukea kirjoja, katsoa (Disney-)elokuvia ja kirjoitella blogiin! ;) Toivottavasti pysyt terveenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos positiivisesta kommentista^^. Tätä listaa tehdessä oli kieltämättä hankala valita kaikki kymmenen parasta ja etenkin päättää järjestys.

   Tee ihmeessä uusia päivityksiä sun listoilta, olisi hauska lukea niistä 2020 versioita. :)

   Samaa sullekkin, koeta perheesi kanssa kestää tämä karanteeni aika ja pysykää terveinä.

   Poista