lauantai 11. toukokuuta 2019

Top 10 animoitua äitiä

Uuden blogin aika^^. Tällä kertaa äitienpäivän kunniaksi päätin tehdä Top 10 listan parhaista animaatio äideistä.
(joillekkin tiedoksi että äitienpäivä on mulle yksi tärkeimpiä juhlia, koska satuin syntymään sinä päivänä kun oli äitienpäivä.^^)

Varoitus: Seuraava teksti saattaa sisältää pieniä spoilereita!


10. Marge Simpson - Simpsonit

Kuvahaun tulos haulle marge simpson

Marge on yksi ihailtavimpia äitihahmoja Simpsonien historiassa. Hän työskentelee enimmäkseen kotona, ja hän ajattelee perheelleen vaan parasta. Hän myös tukee Lisaa, kun hänellä on vaikeaa koulussa, ja hän osaa järjestää lapsilleen turvallisen ilmapiirin.

9. Kengu - Nalle Puh

Kuvahaun tulos haulle kanga winnie the pooh

Vaikka Kengu kohtelee paikoittain Ruuta kuin pikkuvauvaa, hän on siitä huolimatta yksi ihailtavimpia äitejä Disney maailmassa. Hän ei suutu juuri koskaan, ja hän on lähes aina huolissaan Ruusta, kun tätä ei kuulu ruoka-aikaan kotiin. Lisäksi Kengu osaa antaa äidillistä huolenpitoa muillekkin Puolen hehtaarin metsän asukkaille, ja kaikki rakastavat hänen leivoksiaan.

8. Herttuatar - Aristokatit

Kuvahaun tulos haulle aristocats duchess

Herttuatar on todella rakastava kissa-emo kolmelle rasavillille pennuilleen, joista hän yrittää kasvattaa hienoja naisia ja herroja. Silloinkin kun he joutuvat kauaksi kotoaan, Herttuatar osaa lohduttaa pentujaan, ja uskottelee heille, että he pärjäävät. Ja nyt kun hänellä on O'Malley apunaan, hän saattaisi olla valmis huolehtimaan myös tulevista pienokaisista.

7. Sarabi - Leijonakuningas

File:Lion-king-disneyscreencaps.com-1543.jpg

Vaikka Sarabi ei paljoo loista Leijonakuningas leffassa, hän osottautui kuitenkin huolehtivaiseksi äidiksi, joka huolehtii poikansa turvallisuudesta, ja puhtaudesta, sekä hän on murheenmurtama kun kuulee poikansa kuolleen. Olisi ollut hauska nähdä Sarabin äidillisyyttä enemmän.

6. Rouva Pannu - Kaunotar ja Hirviö

Kuvahaun tulos haulle beauty and the beast mrs potts

Rouva Pannu on ehkä yksi lempeimpiä äitihahmoja. Jopa lumottuna hän osaa luoda pojalleen Kipolle lämpimän ja turvallisen ilmapiirin. Lisäksi hänkin osaa jakaa äidillistä huolehtivaisuutta ja ymmärtäväisyyttä muillekkin, ja hän toimii Bellen tukena kun tällä on huolia.

5. Perdita - 101 Dalmatialaista

File:Tumblr n03ddfk1Uf1r3jmn6o2 500.png

Perdita on ehkä yksi parhaimpia koiraemoja ikinä. Sen lisäksi että hän osaa huolehtia pennuistaan, ja antaa heille äidillistä huolenpitoa, hän lähtee myös uhmapäisesti miehensä kanssa etsimään kidnapattuja lapsiaan, ja puolustaa niitä jopa oman henkensä kautta. Perdita on ylpeä jälkikasvuistaan, ja tahtoo näille vaan parasta.

4. Bambin äiti - Bambi

Kuvahaun tulos haulle bambi's mother

Peura emot on yksi huolehtivimpia eläinlajeja, ja Bambin äiti on hyvä esimerkki siitä. Bambin äition huoleton emo, joka opettaa vasalleen metsän tapoja, ja pysyy aina valppaana vaaran varalle, ja ei välitä vaikka joutuisi itse uhriksi, kunhan hänen ainokaisensa olisi turvassa. Sääli että näin hyvällä äidillä piti olla niin karu kohtalo.

3. Äitikarhu - Pikku Karhu

Kuvahaun tulos haulle mother bear little bear

Ne jotka ovat katsoneet Pikku Karhu sarjaa lapsena, tietävät kuinka huoleton ja lempeä äiti Äitikarhu on. Kun Isäkarhu on kalassa, Äitikarhu on paljon kotona, hoitaa kotiaskareita, ja huolehtii ainokaisestaan. Myös muut eläimet arvostavat häntä, ja Äitikarhu ei suutu juuri ollenkaan.

2. Muumimamma - Muumilaakson Tarinoita

Aiheeseen liittyvä kuva

Moni varmaan arvasi että juuri Muumimamma pääsisi listalleni, ja ei ihmekkään, sillä Muumimamma on todella lempeä, huolehtiva äitihahmo, joka ei turhia stressaa, ja antaa lastensa elää vapaasti, vailla huolia, eikä hän edes suutu, tai kiellä lapsilta juuri mitään, paitsi aseiden käyttöä, ja lintujen vangitsemista. Kaikki Muumilaaksolaiset rakastavat hänen kokkauksiaan, varsinkin hänen suussasulavia pannukakkujaan, ja Muumimamma nauttii kotitöistä, eikä hän valita mistään. Toisaalta Muumimamma on ehkä vähän liian huoleton, varsinkin silloin kun lapset lähtevät matkalle tähtitorniin, tai kun lapset lentävät pilvillä taivaalla. Mutta sen voi antaa anteeksi siinä mielessä, että hänelläkin on rajansa, ja hän osaa kuitenkin selvittää asiat puhumalla. (Plus hän muistuttaa jollainlailla omaa äitiäni)

1. Rouva Jumbo - Dumbo

Aiheeseen liittyvä kuva

Rouva Jumbo on jopitkään toivonut pienokaista, ja kun hän sai Dumbon, hän joutui puolustamaan tätä niiltä, jotka kiusasivat Dumboa tämän korvien takia, ja hän jopa joutui vankilaan, aiheutettuaan kaaosta, puolustaessaan lastaan. Mutta vankilassakin hän ajattelee vain lastaan, ja varsinkin Baby of Mine kohtauksessa näkyy kuinka vahva ja lämmin suhde näillä kahdella on, ja on onni, että he lopulta pääsivät taas yhteen, ja kaikesta tuosta ei voi muuta kun tirauttaa likkutuksen kyyneleen (anteeksi, sain jotain silmääni). Kuitenkin, Rouva Jumbo on parhain äitihahmo koko animaatio historiassa, ja arvostan häntä eniten kuin mitään muuta äitiä koko Disney maailmassa.

BONUS:
Mun oma äiti. En voi muuta kun kunnioittaa omaa äitiäni. Hän on yksin hoitanut minua ja kahta veljeäni yli 20 vuotta, sekä lempeydellä, että kurilla, ja nytkin kun olemme aikuisia, hän ei missään nimessä potkinut minua ja veljeäni kotoa, ja jopa muutonkin jälkeen hän on aina valmis tukemaan meitä, ja hänen ansiosta minusta on kasvanut lempeä ja ystävällinen mies, ja asun edelleen äitini kanssa kaksiossa, ja meillä sujuu yhdessä elo hyvin. Toivoisin, että äitini olisi ikuisesti mukana elämässäni. ((taas sain jotain silmään))

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE!!! Kunnioittakaa äitejänne, ja varsinkin niitä, ketkä ovat elämässänne ollut teille kuin äiti.

2 kommenttia:

 1. Kiinnostava lista ja ihana lisäys lopussa. Äidit on kyllä maailman parhaita... Jumbo on kyllä listalla elokuvien äideistä paikkansa ansainnut, Dumbon suhde äitiinsä on kuvattu todella kauniisti ja todentuntuisesti, sekä tietysti osittain myös hyvin haikeasti. Muumimamma taas edustaa sellaista perinteistä unelma-äitiä. Pinna ei pala ja hän antaa vapauksia, mutta osaa myös varoitella ja huolehtia. Myös Marge on kivasti rakennettu hahmo. Vaikka kyseessä on huumorilla tehty sarja ja myös Marge tuo sarjaan paljon hauskoja kohtauksia, tuo hahmo perheeseen tasapainoa ja rauhallisuutta, jota Homerilta ei kenties niin paljoa löydy :D. Ihanan lämminhenkinen postaus, mukavaa kun elokuvien puoleltakin osataan välittää äitien arvokkuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon^^
   Älä muuta sano, ilman äitejä monet lapset olisi hukassa tässä maailmassa.
   Aika monen äidin on otettava mallia juuri Muumimammasta ja rouva Jumbosta. X3
   Kiitos vielä kehuista.

   Poista