tiistai 16. tammikuuta 2024

Alfred J Kwak animaatiosarja saa jatkoa!?

 Kyllä, luitte otsikon aivan oikein. Rakastettu Alfred J Kwak sarja saa kuulemma kaikkien näiden vuosien jälkeen vihdoinkin jatkoa animaatiomuodossa.

Linkki kuvan kotisivulle: https://www.alfredjodocuskwak.com/


Mistä oikein on kysymys?

Kuten jotkut teistä tietävät, mä rakastan Alfred J Kwak animaatiosarjaa. Sen hahmot, tarina ja animaatio ovat mitä parhaimpia ja sitä ei voi kun ylistää.
Jo 2008-luvusta lähtien oli kiirinyt huhuja uudesta Alfred J Kwak sarjasta, mutta Harald Siepermannin kuoleman jälkeen koko projekti hyllytettiin.
Mutta nyt mahdollisuudet sarjan jatkoon alkavat nähdä uutta valoa. Sarjan nimi tulisi kuulemma olemaan Alfred J Kwak Juniors, eli sarjassa tulisi olemaan mahdollisesti Alfredin ja Iiriksen lapset pääroolissa. Siis kuinka ihanan suloinen idea se onkaan??
Mutta sen jälkeen kun olin lukenut kyseisestä projektista, mua on alkanut mietityttää pari seikkaa, joista haluan kertoa teille tässä ja nyt.

Millainen se sarja olisi?

Alfred J Kwak sarja oli ja on edelleen aika suosittu animaatio, vaikkei lähelläkään Pokemon ja Muumit tasoa. Mutta Hollannissa sarja nauttii jo kulttimaineesta ja se ei ole ainakaan teatterimuodossa kuollut pois.
Ja nyt kun sille on tekeillä jatko-osa, niin millainen se sarja tarkalleen tulisi olemaan? Ovatko siinä Alfredin penikat kokonaan pääroolissa ja heidän vanhemmat olisi vain sivuroolissa? Millaisia hahmot olisi luonteeltaan ja pysyvätkö he yhtä herttaisina kuin aikaisemmin? Tuleeko sarjasta yhtä toiminnallinen kuin ennen vai taipuuko se samaan Teletappimaiseen soopaan kuin mm. Babarin ja Babun seikkailut? Tuleeko sinne Alfredin ja Iiriksen lisäksi olemaan muitakin vanhoja hahmoja mukaan, kuten Mauri Myyrää, Korppia, Iiriksen vanhempia jne.?
Näihin kaikkiin ei ole vielä toistaiseksi vastausta, mutta ehkä joku päivä saamme tietää jos/kun sarjan julkaisuaika lähestyy.

Julkaistaako sarja, milloin se julkaistaan ja tuleeko se Suomeen?

Vaikka olen innoissani tästä uudesta sarjasta, niin olen samalla huolestunut siitä. Kuulemma jatko-osaa varten on tehty joukkorahoitus projekti, jolla nähtävästi kerätään rahaa parantaakseen mahdollisuuksia saada ohjelma tehtyä. Eli kaikesta päätellen se riippuu faneista, että milloin Alfred J Kwak Juniors tulee, vai tuleeko se ollenkaan. Itse en ole kyllin varakas osallistumaan rahoitukseen, mutta uskon, että maailmasta löytyy ihmisiä jotka haluavat auttaa. Tosin ainoa mitä itse voin tehdä on kertoa tästä projektista somessa ja saada sen tiedoksi muillekin.
Ja sitten mietityttää, että näytetäänkö sitä Suomen televisiossa ja dubataanko se suomeksi? Siitä en ole ollenkaan varma, mutta parempi vaan toivoa.


Tulisiko Alfred J Kwak Juniors olemaan hyvä vai huono sarja?

Useat animaatiosovitukset seuraavan sukupolven tarinasta ovat harvoin paremmat kuin alkuperäiset. Poikkeuksia toki löytyy, mutta muutamia vaan. Siksi mietin myös, että millainen Alfred J Kwak Juniors tulisi olemaan tarinallisesti. Tekeekö Herman van Veen siihen kokonaan uuden idean, vai käyttääkö hän osittain vanhoja ideoita aiheena? En ole varma millainen jatko-osien tekijä Herman on, mutta uskoisin, että hän on parempi tekemään jatko-osia kuin mitä esimerkiksi Disney on.

Entä hahmot?

Alfredissa on ennestään melko hyvin tehtyjä hahmoja. Mutta esiintyykö heistä yksikään uudessa animaatiossa? Ja jos niin käy niin millaisessa roolissa? Ja jos sinne tulee uusia hahmoja, niin millaisia? kenties muitakin uuden sukupolven hahmoja? Ja millainen pahis sarjassa tulisi olemaan? Korppi, joku muu, tai sitten ei ylipäätään kukaan?
Sitten mietin, että pysyvätkö hahmot melko samoina kun alkuperäisessä, esimerkiksi Alfred ja Iiris? Molemmat kun ovat oikein herttaisia ja kivoja hahmoja luonteeltaan. Olisi tosi kiva nähdä millaisia vanhempia he tulisivat olemaan, ehkä jopa parempia kun minun versiossani. Siitä puheenollen...

Mitä teen omalle versiolleni?

Minulla kun on oma näkemykseni Alfredin lapsista, joista olen tehnyt kuvia paljon. Mutta nyt kun Alfred saa canonissakin lapsia, niin hiukan mietityttää mitä teen minun näkemyksilläni? Ehkä päätän sen vasta kun Juniors sarjasta kerrotaan lisää.

Siinä oli tällä kertaa tiedote tulevasta Alfred J Kwak Juniors sarjasta. Kertokaa kommenteissa, että tiesittekö jo tästä aiheesta ja mitä mieltä olette tästä? Saatan ehkä kertoa lisää kun saan tietää Alfred J Kwak Juniorsin julkaisupäivästä ja menestyksestä.
Eipä muuta kuin, että hyvät jatkot ja palataan asiaan joku päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti