lauantai 23. maaliskuuta 2019

Top 5 pelottavinta/ahditavinta kohtausta Muumeissa

Moni meistä on varmaan katsonut Muumilaakson Tarinoita lapsena, tai edes kuullut muumeista. Ja jos et ole edes kuullut niistä, niin sä oot varmaan tynnyrissäkasvanut.

Joka tapauksessa, vaikka sarja on tosi kaunis ja siihen ei kyllästy aikuisenakaan, niin moni meistä on varmaan pelännyt jotain muumeissa. Minäkin olen pelännyt muutamia kohtauksia/hahmoja pienenä, ja päätin sitten listata viisi pelottavinta/ahdistavinta kohtausta Muumilaakson tarinoista.


5. Majakkasaari jaksot

Majakkasaari jaksot oli ehkä joidenkin lasten mielestä pelottavimpia jaksoja ikinä, ja enkä ihmettele miksi. jaksot on täynnä uhkaavaa/pelottavaa teemaa, kuten mm. aavelaiva, ja aaveen jalat Muumipeikon vatsassa. Ja lisäksi paikoittain jaksossa esiintyy pelottavaa musiikkia, ja se juuri lisää karmivuutta näissä jakoissa.4. Muumipeikon muuttuminen kummituseläimeksi

Tämä kohtaus ei päässyt listalleni pelkästään pelttavuuden takia, vaan siksi koska tekee pahaa katsella kun Muumipeikko yrittää muuttuneena selittää kaikille, että hän on hän, mutta kukaan, edes oma äiti ei aluksi tunnista häntä. Mutta onneksi tässä kohtauksessa äidinrakkaus voitti kaiken.

                                         Aiheeseen liittyvä kuva


3. Muumipeikon uni Nuuskamuikkusesta

Muumipeikko on vilustunut, eikä Nuuskamuikkunen ole palannut vielä. Muumipeikko alkaa nähdä unta Nuuskamuikkusesta, jossa tämän kimppuun hyökkää ilkeän näköinen Kappa-otus. Hyi saakeli. Muistan kuinka jännitin tätä kohtausta pienenä, koska se Kappa oli tosi pelottava, jopa pelottavampi kuin Mamelukkikala. Ja oikeastikkin kappa on todella creepy ja uhkaava hirviö, joita onneksi ei ole olemassakaan.2. Mörön ensiesiintyminen

Muistan kuinka pelkäsin tätä kohtausta niin kauheesti, etten uskaltanut katsoa kyseistä jaksoa vuosiin. Kauhea ajatuskin siitä, että kun yöllä menet ulos ovesta, ja yllättäen vieressäsi onkin kylmä, tumma ja pelottava olento, joka vaan tuijottaa eteensä. Hyih, puistattaa oikein.
Mörkö olikin kaikista pelottavimpia hahmoja pienenä, mutta vanhemmiten aloin säälimään Mörköä, koska se ei ole oikeasti ilkeä, vaan kylmyytensä ja pelottavan ulkonäkönsä vuoksi väärinymmärretty, ja Mörkö on nykyään yksi suosikki hahmojani, ja mulla on jopa Mörkö aiheinen muumimuki.

                                         Aiheeseen liittyvä kuva


Kunniamaininnat: 

Jäärouva, Muurahaisleijona aikoo syödä Niiskuneidin, Muumipeikon uni Vedenneidosta, Demoni, Taikuri pelastaa Pikku Myyn, Pikku Myyn paha uni


1. Muumipappa karkaa löytölastenkodista

Nuori Muumipappa oli karannut lastenkodista, ja juossut synkkään, pimeään metsään, ja yht'äkkiä puun oksat kurkottavat häntä kohti, ja maasta nousee isoja, pelottavia, Mörön näköisiä otuksia, jotka piirittävät Muumipappa-paran. Hui kauheeta! X(
Ainakin tällä kohtauksella oli opetus siitä, miksi lasten ei pitäisi mennä yksin metsään, etenkään yöllä. Silti tämä kohtaus on ehdottomasti pelottavimpia muumikohtauksia ikinä, mutta on onni ettei tämä kohtaus kestänyt kauan.

2 kommenttia:

 1. Rakastan näitä Muumien "traumajaksoja" :D. Itse asiassa pidin pienenä näistä pelottavammista jaksoista, vaikka ne myös pelottivat. Kärkikaksikosta olen ainakin samaa mieltä. Tuo Muumipapan muistelmat-kohtaus on aivan kamala, mutta se onnistuu todella kuvaamaan ahdistusta. Mörkö on ollut suosikkihahmoni lapsesta asti ja jotenkin tunsin jopa sääliä hahmoa kohtaan. Eihän hän koskaan mitään pahaa loppujen lopuksi tehnyt, vaikka muuten karmiva kieltämättä olikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minäkin oikeastaan tykkäsin noista jaksoista jo lapsena, ja ehkä ainoo mikä oikeesti pelotti, oli just Mörkö, vaikkei hän tosiaankaan ole koskaan tehnyt pahaa kenellekkään.
   Tää postaus käsitteli enimmäkseen toisten traumoja, ja nykyajan näkemystä noista.
   Kiitos kommentista^^

   Poista