maanantai 30. lokakuuta 2023

Top 20 Disney lauluja

Moni meistä varmasti rakastaa musiikkia. Minäkin pidän musiikista kovasti, etenkin elokuva musiikista. Sen vuoksi päätin listata 20 suosikkiani laulua Disney elokuvista. Valitsen yhden laulun suosikkielokuvieni joukosta, ettei listalla tulisi olemaan pelkkiä yhden leffan lauluja, koska joissakin Disney leffoissa on enemmänkin kuin yksi suosikki laulu eli valitseminen tulee olemaan melko haasteellista minulle. Ja saatan ottaa mukaan myös muutaman jatko-osan ja en laita tähän pahisten lauluja, sillä niille on mahdollisesti tulossa kokonaan oma postaus.

20. Bella Notte (Kaunotar ja Kulkuri)
Bella Notte on ehdottomasti yksi kauniimpia rakkauslauluja koko Disney historiassa. Ja tämä spaghetti kohtaus on yksi kuuluisimpia kohtauksia ikinä. Plus spaghetti näyttää niin herkulliselle.
Mutta miksi tämä on niin pohjalla? Siksi koska laulutuokio ravintolan takapihalla on liian lyhyt ja tämä on myöskin niin nähty kohtaus kaikessa mahdollisessa animaatiosovituksissa. Ja listan kärkipäässä tulee olemaan vielä parempia lauluja omasta mielestäni.

19. Nollasta Pollaan (Herkules)


Herkules on saavuttanut ensimmäisen voittonsa ja ihmiset on alkanut kunnioittamaan häntä ja Muusat laulavat sen kunniaksi mainion sankarilaulun. Tässä laulussa loistaa sankaruus ja kunnioitus sankaria kohtaan. Samassa näytettään millaisen suosion fanien keskuudessa Herkules on saanut ja on huvittavaa kuinka siinä loistaa ns. nykyaikaisuus vaikka kyseessä on antiikin Kreikka. Ehkä ainoa huono puoli on se, että kaikki tapahtuu tässä niin nopeatempoisesti, mutta sen tosin voi antaa anteeksi.

18. On uusi päivä huominen (Pelastuspartio Bernard ja Bianca)Joskus kun on edessä pitkä matka, niin silloin tekisi mieli kuunnella rentoa ja hyvää fiilistä antavaa musiikkia. Ja tämä laulu on mainio esimerkki siitä ja joka kerta tulee hyvä olo, kun tätä kuuntelee. Harmi vaan ettei tämän laulun aikana tapahdu paljon mitään, muuta kuin, että Bernard ja Bianca matkustavat Orville albatrossin selässä ja taustalla nähdään erilaisia maisemia. Toisaalta tämä on hyvää vaihtelua elokuvan melko synkälle teemalle.

17. Ain laulain työtäs tee (Lumikki)
Moni meistä ei pidä siivoamisesta. Mutta jos osaisimme ajatella siivotessa yhtä iloisesti kuin Lumikki, niin siivoaminen ei kävisi työstä. Tässä laulussa annetaan mainio esimerkki siitä miten siivous sujuisi hauskemmin, lauleskellen samalla. On myös kivaa, että Lumikilla on eläinystäviä apuna jolloin se sujuu kätevämmin. Joskua tätä laulua miettiessä tekisi mieli alkaa hiukan siivoamaan, vaikkei se ole lempi puuhaani.

16. Hei Kundit (Basil Hiiri Mestarietsivä)Basil Hiiressä on yllättävän vähän lauluja ja tämä on yksi ehdottomia suosikkejani. Vaikka tämä laulu sisältää asioita mitkä ei menisi välttämättä millään läpi nykyään, niin tämä luo omaa tunnelmaa Basil Hiiren synkkään teemaan ja saa jopa hymyilemään hieman. Lisäksi on hauskaa katsella kuinka Dawson sekoaa huumatusta juomasta ja menee neitokaisten sekaan tanssimaan. Voiko sen hassumpaa kohtausta ollakaan?

15. Jos saisin ihmismuodon (Prinsessa ja Sammakko)Prinsessa ja Sammakko on tällä hetkellä ainoa ns. uusi elokuva joka pääsi mukaan tähän listalle. (Pahoittelen tässä vaiheessa ettei esim. Frozenista tule olemaan lauluja mukana tässä, ainakaan nyt) Tässä loistaa iloisuus ja toiveikkuus, kun sammakoksi muuttunut Prinssi Naveen ja Louis Alligaattori laulavat haaveistaan olla ihmisiä ja jopa Tianakin osallistuu mukaan lopulta. Meininki on tässä hilpeää ja jopa hauskaa mikä piristää suuresti tätä elokuvaa katellessa ja rohkaisee haaveilemaan itsekin omista tavoitteistaan.

14. Cruella De Vil (101 Dalmatialaista)
Cruella on ennestään melko hyvä pahis ja hänen "tunnuslaulu" on yksi hauskempia trollauksia häntä kohtaan. Ja Roger keksi tämän laulun sanat lennosta ja elokuvan loppupuolella biisistä tuli jopa menestynyt hitti, mikä on aika hyvä saavutus Rogerilta. Huvittavaa tässä on myös, kuinka Anita yrittää hillitä innokkaan miehensä ja on vähän kiusaantunut tämän innostuttua. Mutta ainakin Pongo näyttää pitävän siitä.

13. En köysiä mä tarvitse (Pinokkio)
Vaikka tämän laulun jälkeen tulee ikävä käänne, niin on tämä silti yksi parhaimpia kohtauksia ja lauluja Pinokkiosta. Pinokkio huijataan mukaan esitykseen, jossa hänet esitetään ilman naruja tanssivana nukkena ja hän saa kaiken kommelluksen jälkeen menestystä, ainakin vähäksi aikaa. On myös hauska nähdä eri tyyppisiä marionetti nukkeja mm. hollantilainen maitotyttö, ranskalainen tanssija ja englantilaiset tinasotilaat. Musiikitkin on monipuolista ja jammailtavaa.

12. Katujen kultaa (Oliver ja Kumppanit)


Oliver ja Kumppanit leffassa on oikeastaan enemmän kuin yksi hyvä laulu ja oli melkein vaikea valita yksi. Mutta Kadun kultaa pääsi listalle, koska siinä on hyvä musiikki ja teema, kun Filuri ja muut opettavat pientä kissanpentu Oliveria kadun tavoille laulun muodossa. Harmi van, että laulu on liian lyhyt, mutta sitäkin parempi. Tätä tekee mieli kuunnella etenkin silloin, kun piirtää koiria.

11. On kotipaikka verraton (Bolt)Tämä laulu on jotenkin hellyttävä ja luo hyvää fiilistä. Boltin matkailua Missun ja Raivon kanssa on mielenkiintoista katsottavaa ja on hauska nähdä eri maisemia Amerikassa. Sääli vaan, että tämä on ainoa laulu koko leffassa, mutta ehkä se tekee tästä erikoisen.

10. Aika Mies (Tarzan)Vihdoinkin päästään kymmenen parhaan pariin!
Tarzanissa on monta hyvää laulua ja niistä on tosi vaikee valita paras. Mutta Aika Mies pääsi mukaan listalle. Laulun aikana seurataan Tarzanin kasvua viidakossa ja siitä kuinka hän oppii uusia taitoja ystäviensä kanssa. On hienoo nähdä kuinka pojasta tulee mies ja alkaa olemaan jopa parempi kuin gorilla toverinsa. Tarzanista ei voi olla muuta kuin ylpeä.

9. Teistä miehen teen (Mulan)Mulanin ja muiden sotilaiden kehitystä on myös jännää katella elokuvan ja tämän laulun aikana. Mulan ja hänen toverinsa epäonnistuvat testissä hakea nuoli tolpasta alussa ja Kenraali Shang aikoo vahvistaa heitä sotakuntoon. Mulan on aluksi muita heikompi, mutta sitkeällä yrityksellä hän lopulta vahvistuu ja onnistuu nuolen haku testissä. Voi että Mulan saakin hurraamista sen jälkeen. Tässä laulussa tosiaankin näytetään, että jopa naisista on johonkin, kun he tosissaan yrittävät ja tätä kuunnellessa tekee mieli alkaa itsekin treenaamaan. Lisäksi tästä on jopa suomalainen parodia "Mies ulos sinusta" ja on aika hauska.

8. Aalloissa siis (Pieni Merenneito)Tykkään kovasti kaloista ja merenelävistä. Sebastian on todella lahjakas kapelimestari, kun kerran saa kaloista aikaan iskevän orkesterin. Musiikki on niin meri teemaan sopiva ja tätä laulua on hauska jammailla silloin tällöin. Joskus sitä toivoo, että voisi saada jostakin kiduslevää tai vastaavaa ja sukeltaa Atlantikseen laulavien kalojen sekaan. Se olisi nastaa.

7. Karhun elämää (Viidakkokirja)
Yleensä Disney elokuvien laulut ovat vauhdikkaita ja jammailtavia, mutta tämä laulu on vaihteeksi rento ja hyvää mieltä tuova. Monelle meistä varmaan tekee hyvää silloin tällöin viettää laiskaa ja huoletonta elämää ja unohtaa huolet. Uskokaa tai älkää, oli vaikee päättää, että otanko tämän vaiko Hakuna Matatan Leijonakuninkaasta, mutta muistin sitten, että Leijonakuninkaasta on vielä parempi laulu olemassa, mutta siihen tullaan pian.

6. Vieraamme (Kaunotar ja Hirviö)
Tässä laulussa on ehdottomasti juhlahumua parhaimillaan. Animaatioon on selvästi nähty vaivaa ja Lumieren ranskalainen aksentti sopii lauluun oikein hyvin. Ruokakin näyttää niin herkulliselle, että harmi Bellelle, kun hän ei ehtinyt saada kuin pari suupalaa. Ihmetyttää vaan, että onkohan Hirviön linnassa ollut paljon palvelijoita, kun kerran kaikki esineet on tässä eläviä? tai sit ne on vaan lumouksen takia elollisia kaikki elottomat. Oli miten oli, niin tätä parempaa juhlalaulua ei olekkaan, vaikka kyseessä onkin vain ruokatarjoilu.

5. Tunnetko tään rakkauden? (Leijonakuningas)
Ehdottomasti romanttisin ja iconisin rakkauslaulu Disney elokuvissa. Simban ja Nalan romanssi on niin ihanaa ja söpöä, että melkein itkettää. Joo, Leijonakuninkaassa on muitakin yhtä hyviä biisejä, mutta tämä pääsi listalleni juuri siksi koska tykkään myös rakkauslauluista kovasti ja tämä on paras sellainen. On myös hauskaa, kuinka Timon ja Pumba laulaa myös parissa kohtaa. Jännä fakta muuten, että alunperin Timonin ja Pumban piti laulaa itse koko laulu, mutta parempi kai näin.

4. Valtatietä noin (Hopon Poppoo)
Vaikka Hopon Poppoo ei ole klassikko elokuva, niin kai sitä voi tehdä poikkeuksia.
Olin aika lähellä ottaa Eye to eyen, joka on myös lemppari, mutta valitsinkin tämän, koska tässä on vähän parempi tunnelma ja herättää jännän olon sisällä. Kun tätä laulua kuuntelee, tulee sellainen olo, että ensi kesänä tekisi pitkän road tripin ilman määränpäätä, jos löytyis kuski siihen hommaan. On myös kivaa, kuinka ensin Hessu aloittaa soolona ja sit lähes kaikki ohikulkijat liittyvät mukaan, aivan samoin kuin Aalloissa siis laulussa. Täytyy myöntää, että itsekin joskus liityn mukaan hyräilemään.

3. Hawaiian Roller Coaster Ride (Lilo & Stitch)
Lilo ja Stitch on yksi ainoasta leffasta missä hahmot ei itsessään laula, Tarzanin ja parin muun lisäksi. En tiedä mikä tässä laulussa iskee muhun. Eniten tässä iskee silmään ja korvaan Havaiji teemainen musiikki ja maisemat. Tulee kesäinen fiilis tätä kuunnellessa ja tekisi mieli mennä joku päivä Havaijille lomaileen, mikä onkin elinikäinen haaveeni. On myös nättiä, kuinka hahmot tässä laulussa viettää laatuaikaa yhdessä ja kuinka Stitch yrittää sopeutua joukkoon, samalla kun Jumba ja Pleakley vakoilevat heitä. Aallotkin on uskomattoman upeita ja muutenkin tässä laulussa on vaan jotain niin hienoa. Ehdottomasti olisi hyvä lomamusiikki, josta ei pääse yli.

2. Katti tahtoo olla jokainen (Aristokatit)
Tämä vasta onkin sopiva biisi tanssibileisiin. Aristokatit on vähän mitä on monien mielestä, mutta tämän leffan teemalaulua ei voi kuin ylistää. Tässä on hyvä sävelmä, mainio tunnelma ja ikäänsä nähden hyvä animaatio. Värimaailmakin on laulun edetessä aina vaan seköpäisempi, mikä ei todellakaan haittaa. Ensin laulu alkaa suhteen rauhallisesti ja sitten lopussa on todellakin vauhtia. Tämä oli vähällä päästä ykköseksi, mutta viimehetkellä satuinkin löytämän omasta mielestäni tätäkin paremman laulun.

1. Ei kaveria parempaa (Aladdin)

Kiitos Vesa-Matti Loirin mainion äänisuorituksen, tämä laulu pääsi ilman muuta ykkössijalle listallani. Aladdinin laulut on ehdottomasti yksiä Disneyn parhaimistoa, varsinkin suomeksi. Veskulla on todellakin ollut kultakurkkua ja sävelkorvaa tätä laulaessa. Hän osaa eläytyä lauluun niin aidosti ja tehdä mainiota äänähdyksiä Hengen äänenä. Muutenkin tässä laulussa on mainio sävelmä ja animaatio on ehdottomasti mainioin. Tähän on todellakin nähty aikaa ja vaivaa ja kaikki näyttää erittäin hyvälle. Arabian teema on yhksiä suosikki teemojani ja tässä loistaa samalla muukin teema ja elokuvan julkaisuajan nykyaikaa jopa.
Ei kaveria parempaa on nyt ja tulee aina olemaan paras Disney laulu kautta maan.

Kiitos, että jaksoitte lukea listan loppuun asti. Kertokaa ehdottomasti omat suosikkinne ja listatkaa myös, jos se on mahdollista.
Eipä muuta kuin, että hyviä jatkoja ja nähdään jatkossakin.

2 kommenttia:

 1. Tältä listalta löytyi sellaisia lauluja, jotka on myös mun omia suosikkeja, kuten Vieraamme, Karhun elämää ja Ei oo kaveria parempaa. Mun muita suosikkilauluja Disneyltä on Lumiukko tehtäisiinkös?, Elämän tie, Kun johdin kaartiain (Leijonakaartista se laulu, jossa kerrotaan miten Scar sai arpensa), Hakuna Matata, Taivaanrantaan, Tuntemattomaan, Saavu jo, Huomenna jo, Näin käyn teatteriin, Voin saavuttaa, Suuret henget, Unelmiin mä jään, Soi näin Notre Dame (Tiesitkö muuten, että Clopinin suomenkielinen ääninäyttelijä on ainoa eurooppalainen, joka sai äänensä tarpeeksi korkealle laulun viimeisessä nuotissa? Muissa eurooppalaisissa dubbauksissa se viimeinen nuotti on otettu englanninkielisestä versiosta.), Tuulen värit, Ei nyt siis surra, Nalle Puhin alkulaulu, Se laulu, missä Puh vedetään irti Kanin kolosta (Mikä sen nimi on?), Tämän hetken, Tähti toiveen toteuttaa, Sano pois, Teuraantie, Apinalaulu, Leijonakaartin kolmannelta kaudelta se delfiinin laulama laulu, Olen Vaiana, Syntymättömyyspäivälaulu ja kaikki Encanton laulut. Tuossa oli jo paljon lauluja, mutta keksisin niitä varmaan lisää. Tämän takia mä olen tehnyt omaan blogiini Disney-laulujen top-listoja kategorioiden mukaan, kuten pahislaulut, rakkauslaulut, haavelaulut, jne. Se tuntuu mulle helpolta vaihtoehdolta. Mä odotan jo, että pääsen näkemään Toiveen ja kuulemaan ne laulut elokuvaversioina. Oon kyllä kuunnellut Ashan laulun kokonaan ja lisäksi oon kuunnellut osan Magnificon laulusta. Haluaisin päästä jo katsomaan Toiveen. Ärsyttävää, että se tulee Suomeen vasta joulukuussa. Mä uskon, että Toive on hyvä elokuva, mutta ei sitä voi vielä varmuudella sanoa. Toisaalta eihän Disneyn satavuotisklassikko voi olla mikään surkea elokuva. Tosta satavuotisesta tuli mieleen, että ootko sä nähnyt Disneyn Olipa kerran elokuvastudio lyhytelokuvan? Jos et ole, niin se kannattaa ehdottomasti katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että sullakin on hyviä suosikkeja :)
   Mäkin odotan kovasti sitä Toive elokuvaa. Saa nähdä onko se parempi kuin muut uudet disney leffat.
   Pitääkin kattoo se Olipa kerran elokuva studio. :) Kiitti suosituksesta.

   Poista