torstai 19. syyskuuta 2019

Mäyrä ja Kettu tarina-aihe

Olen tässä viimeaikoina suunnitellut ja piirrellyt kuvia yhteen tarinaideaani, missä Gabriel niminen mäyräpoika, ja Maija (Maya) niminen kettytyttö tapaavat toisensa ja heistä tulee kavereita.

Gabriel Badger and Maya Fox by Pandalove93
Gabriel ja Maija
Tarina alkaa siitä kun Gabriel perheineen muuttaa suomalaiseen luonnonpuistoon. Gabriel ei aluksi tunne juuri ketään metsänasukkaista, mutta pian tapaa Maija nimisen kettutytön, ja heillä synkkaa melkein heti. Maija esittelee Gabrielille paikkoja, ja samalla Gabriel tutustuu Daniel nimiseen, arkaan mutta kilttiin metsäkauriiseen, hassuun korppiin Roopeen (Rover), Saara (Sarah) piisamiin sekä ilkeään sudenpentuun, Valtteriin (Walther). Ja vähän myöhemmin Gabrielille syntyy pikkusisko nimellä Lilja (Lily), joka kulkee lähes aina sakin mukana, vaikka on muiden mielestä liian pieni seikkailemaan.
Daniel Roe Deer by Pandalove93
Daniel Metsäkauris

Walther Wolf by Pandalove93
Valtteri Susi
Lily Badger by Pandalove93
Lilja Mäyrä

Papa and Mama Badger by Pandalove93
Gabrielin ja Liljan vanhemmat, Tommi ja Flora
Rower Crow by Pandalove93
Roope Korppi


Tarinassa eläimet elävät melkein kuin ihmiset, mutta samalla heillä on melko eläimelliset elintavat. He mm. asuvat koloissa, etsivät/metsästävät ruokaa ja esim. mäyrät nukkuvat talviunta. Mutta samalla eläimet muovaavat savesta astioita, pitävät oppitunteja ja käyttävät työkaluja.
Samalla tarina käsittelee eläinten sopeutumista Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin, vähän mielikuvituksellisella tavalla, ja yhdessä tarinassa Gabriel Mäyrä herää kesken talviunien, ja tapaa vanhassa vesimyllyssä asuvan Tontun. (Juu, tää muistuttaa hiukan Muumeja)
The Gnome by Pandalove93
Tonttu, joka toimii Gabrielin ja Maijan oppaana
Tarinassa ei niinkään ole virallista pahista, mutta esim. eläinlapsia vaanii villipedot, kuten ilves ja karhu. Mutta ehkä pahin uhka eläimille tässä tarinassa on salametsästäjä, joka virittää ansoja metsään, ja meinaa jopa ampua jonku eläimen. Lisäksi tavallaan pahikseksi voisi mainita hetki sitten mainittu Valtteri Susi, joka kiusaa Gabrielia ja tämän ystäviä, samalla kilpaillen Maija Ketun huomiosta. Muttei Valtterikaan ole täysin paha, ja vähät väliä auttelee Gabrielia, etenkin jos asia koskee hänen omaa etua, eli sinänsä hän on ennemmin anti-sankari.
Ehkä ns. kunnollinen pahis on Pakkasherra, joka liikkuu talviyönä pitkin metsää, jäädyttäen kaiken mikä eteen sattui. Mutta niin kauan kun joku pysyi sisällä lämpimässä, hänellä ei ollut mitään hätää, Pakkasherra nimittäin pelkää vain yhtä asiaa, tulta.

Tarinan edetessä Gabrielilla ja Maijalla alkaa tulla romanttisia tunteita toisiaan kohtaan, vaikka moni onkin sitä mieltä, ettei mäyrä ja kettu voi olla parisuhteessa, muttei se heitä tunnu haittaavan.
First Kiss by Pandalove93
Gabrielin ja Maijan romanttinen yö
Lopuksi voisin kertoa, että sain tähän tarinaan inspiraation mm. Muumien Taikatalvi kirjasta, Viidakkovekara Juusosta ja lastensarjasta nimellä Herra Kettunen ja Rouva Repolainen, jota voi kattoo Yle Areenalta.

Siinä taisi olla kaikki tarinastani lyhyesti kerrottuna. Toivottavasti tämä tarina kuulostaa hyvälle, ja haluatte joku päivä saada lisää tietoa tästä.
Kiitos jälleen lukemisesta ja hyvää alkanutta syksyä kaikille.^^

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tarina vaikuttaa kivalta ja hahmot ovat söpöjä!

  VastaaPoista
 3. Onko sinulla lisääkin tämmöisiä tarinoita tai hahmoja? Tän sivuston olevien lisäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, DeviantART sivulla, nimellä Pandalove93, tosin siellä on enintään mun hahmoja, hahmoselosteilla. https://www.deviantart.com/pandalove93/gallery/ Jos huomaat, olen kova tekemään fanilapsia XD

   Poista