maanantai 23. syyskuuta 2024

Top 10 Sly Cooper episodia

 Tervetuloa uuden Top 10 listaukseni pariin. Tällä kertaa palaamme yhden lempi pelisarjani pariin, joka on jo lapsuudestani asti ollut Pokemonin jälkeen ehdottomia suosikkejani. Nimittäin Sly Cooper pelisarja.
Viimekertainen Sly Cooper listaukseni koski pelisarjan pahiksia, johon en tosin ottanut Sly 4:sen pahiksia mukaan.
Tällä kertaa päätin tehdä listauksen suosikki Sly Cooper kentistä, joista pidin lapsena ja joista pidän nykyään hiukan enemmän vanhemmiten. Toisin kun pahis listassa, tässä listauksessa on yksi Sly 4:sen kenttä, koska siinäkin pelissä on hyviä puolia omalla tavalla. Eli aion kertoa kentän teemoista, hahmoista, juonesta ja miten se vaikuttaa tarinaan, eli pieniä spoilereita luvassa.
Aloitetaampa!

10. Luolapesukarhun Klaani (Sly Cooper: Thieves in Time)












Kyllä, tämä kenttä neljännestä pelistä pääsi mukaan tälle listalle. Mä tykkään muinaisaika teemaisista aiheista, etenkin jääkaudesta.
Sly Cooper jengeineen on joutunut aikakoneellaan jääkaudelle vuoteen 10,000 ennen ajanlaskun alkua. Murrayn paku on hajonnut pakkolaskussa, joten he ovat jumissa jääkaudella. Ja mikä pahinta, Le Paradoxin kätyri Grizz karhu on valloittanut alueen ja varastanut Slyn alkukantaisen esi-isän, "Bob" Cooperin kepin ja pilannut tämän uran munavarkaana. Nyt jengin pitää kerätä kadonneet aikakoneen osat ja päihittää Grizz, samalla sabotoiden hänen luolamaalaus väärennökset.
Syy miksi tämä episodi pääsi tälle listalle on, että tässä kentässä kaikki on vaan sattumaa. Slyn jengi joutuminen jääkaudelle oli sattumaa, Grizzin löytäminen oli sattumaa, KOKO pulma oli vaan sattumaa. Kuvitelkaa jos Sly ja hänen kopla ei olisi ikinä joutunut jääkaudelle vahingossa, Le Paradox olisi voittanut automaattisesti. Nerokasta, vaikka sen olisi voinut tehdä ehkä toisin sillä tavalla ettei tämä kenttä välttämättä liittyisi Le Paradoxiin, mutta sen sijaan olisi vain sivutarina tai jotain.
Kuitenkin, tässä kentässä lähes kaikki keikat ei ole pelkkää randomia sekoilua, vaan ne oikeasti liittyy juoneen ja operaatioon. Vapautetaan Slyn esi-isä, jotta hänet voidaan treenata kiipeilykuntoon, jotta hän voisi auttaa koplaa hankkimaan aikakoneen osia takaisin. Loput taas liittyy jollain lailla Grizzin kukistamiseen. Ja Grizz on minusta Sly 4:sen muistettavin pahis, etenkin Grizz meemien kautta.
Ehkä ainoa miinusta tälle kentälle on Murrayn turha draama siitä, että "Bob" on parempi kuin hän. Mutta ainakin se rakentaa hahmoa jotenkin perästäpäin, vaikka sen olisi voinut tehdä muulla tavalla.

9. Fire in the Sky (Sly Raccoon)



















Ehdoton suosikkini Sly Raccoonista!
Sly Cooper on saapunut Kunlun Vuorille Kiinaan etsiäkseen Fiendish Fiven jäsenen Panda Kunkun käsiinsä. Panda Kunkku kehittelee tuhoisia ilotulitteita, joilla hän hautaa kyliä lumen alle, ellei asukkaat maksaneet suojelusrahaa. Slyn on kerättävä avaimia päästäkseen Panda Kunkun luo ja voitettava hänet tappelussa.
Sly Raccoonin kentät on harvoin mitään erikoista, kerätään vaan tietty määrä avaimia eri paikoista ja lopuksi piestään pomovastus. Mutta Sly Raccoonin neljäs kenttä on ehdoton suosikkini. Kiinalainen teema on kiva, keikat on hauskoja, ilotulitteet on kauniita ja Panda Kunkku on hahmona eeppinen, vaikka liiankin helppo vastus.
Tehtävistä hauskimmat on ehdottomasti ne, missä pääsee suojelemaan Murrayta tämän hakiessa avaimen, leijuvalla tykkiveneellä ampuminen ja Dojossa käynti. Erityismainintana tehtävä missä Carmelita jahtaa sinua etenemisesi aikana. Ainoa tehtävä mistä en ole koskaan pitänyt on Murrayn kilpa-ajelu.
Hauska fakta muuten, että tämän kentän piti alunperin olla ensimmäinen kenttä, mutta se siirrettiin neljänneksi kentäksi, mikä selittää silloin tällöisen helppouden.

8. Jyrinää Australiassa (Sly 3)



















Australia on yksi minun lempi maitani, joten olihan tämä pakko laittaa tänne.
Saatuaan Murrayn takaisin tiimiinsa, Sly ja Bentley päättää etsiä Murrayn opettajan Gurun, jotta hän voisi pyytää vapautuksen Uni-aika koulutuksesta. Mutta asiat olivatkin muuttuneet Takamailla, kaivosmiehet ovat vallanneet alueen ja tuhonneet sen täysin samalla vangiten Gurun. Slyn, Bentleyn ja Murrayn on autettava Gurua hankkimalla häneltä varastetut keppi ja kuukivi, ajamalla kaivosmiehet pois ja tuhoamalla pahan Pimeän maan naamion.
Lapsena mä rakastin tätä kenttää, vaikka on se nyt näin aikuisena laimea overworldinä. Mutta keikat on toki yksi parhaimpia, etenkin "Guru pääsee valloileen", "Sitruuna raivo" ja "Nälkäinen Krokotiili" ovat suosikkejani. Guru on myös yksi lempi hahmoistani Cooperin Koplasta ja oli siistiä päästä pelaamaan hänellä tässä kentässä.
Ainoa miinus on kentän pienuus ja TOOSI laimea vastustaja. Mutta toisaalta saa ainakin nähdä lopussa Carmelitan perrrrr...soonaaliset kasvot läheltä.
Sly 3 on muutenkin erikoinen verrattuna kahteen edelliseen, että varastelun sijaan se on enemmän toiminta peli, missä kerätään koplaan uusia jäseniä auttamalla heitä näiden ongelmien kanssa. Se on minusta siistiä, vaikka on Sly 2:nenkin siisti teemaltaan.

7. Tähtisilmien kohtaaminen (Sly 2)


















Juu, mä laitoin ekan Rajan kentän korkeammalle kuin Jyrinää Australiassa.
Cooperin Kopla suuntaa Intiaan saadakseen Rajan nimiseltä tiikeriltä Clockwerkin siivet. Juuri parahiksi Rajanin palatsissa on meneillään tanssiaiset, jossa siivet ovat esillä kiinnitettynä tanssisalin patsaaseen. Joten Slyn on soluttauduttava juhlaväkeen ja suoritettava muita keikkoja Bentleyn ja Murrayn kanssa Clockwerkin siipien saamiseksi.
Vaikka sanoinkin, että Australia kentässä oli hauskat keikat, niin tässä on vielä hauskemmat keikat. Tässä pääsee mm. ampumaan turvakopteria tykillä, penkomaan vierasmajasta smokin osia, tanssimaan tangoa, räjäyttämään sillan yms. Tässä kentässä on tekemistä vaikka kuinka eikä juuri mikään keikoista käy tylsäksi. Paitsi toki avaimien kerääminen. Erityisestä minä pidin lapsena, ja vieläkin, tanssimisesta Neylan ja myöhemmin Carmelitan kanssa, koska musiikki oli hienoa ja tunnelma siinä oli hilpeää.
Ehkä yksi huono puoli on, ettei tässä kentässä ole bossia, mutta se on helppo sivuttaa, koska tämä oli vasta eka osa Rajan kenttää.

6. Punottu verkko (Sly 2)




















Yksi jännittävimpiä kenttiä koko pelisarjasta.
Sly Cooper aikoo koplan kanssa kostaa Kreivittärelle sen, että hän oli vanginnut heidät episodissa "Pako vankilasta". He saavat myös tietää, että Kreivitär, joka oli Klaww Gangin salainen jäsen, on saanyt Clockwerkin silmät haltuunsa. Samalla konstaapeli Neyla on aikeessa käydä sotaa Kreivittären kanssa, mitä kopla aikoo käyttää hyödykseen. Lisäksi Carmelita on yhä Kreivittären vankina ja hänet ollaan aikeessa hypnotisoida Clockwerkin silmillä.
Vaikka "Pako vankilasta" on ihan yes kenttä, niin pidän tästä hiukan enemmän. Tässä kentässä on hurja ja jännittävä tunnelma punaisen taivaan ja harmaan värityksen takia. Tässä tapahtuu myös kaikkea yliluonnollista, kuten aaveiden vangitsemista radiokiikareilla ja pahan karman keräämistä aiheuttaen susien joukkomurhan hautaholvien ansoilla. 
Tässä kentässä on myös yksi parhaimpia operaatioita ikinä, koska siinä on oikeasti menoa ja toimintaa ja Kreivitär bossi tappelu on yksi siisteimpiä.
Ehkä huonot puolet tässä on taas avainten kerääminen ympäri aluetta ja vaivalloinen tankin ohjaaminen. Onneksi niitä ei ole kun pari kertaa ja ne ei kestä pelaajasta riippuen kauan.

5. Kylmä liittoutuma (Sly 3)





















Jälleen Kiinassa ja syystäkin.
Cooperin Koplan on palkattava räjähde ekspertti Cooperin Holvi keikalle. Ainoa joka heille tulee mieleen on Slyn entinen vihollinen, Panda Kunkku, johon Sly ei ollut juurikaan vakuuttunut. Panda Kunkku suostuu vastahakoisesti, jos Cooperin Kopla pelastaisi tämän tyttären, Jing Kunkun, Kenraali Tsaon naima-aikeista. Tsao tosin näkee koplan suunnitelmien läpi ja varastaa Bentleyn varasverkkokoneen ja se on haettava takaisin. Kaiken tuon jälkeen kopla päättää viedä Tsaon aarteen ja tuhota tämän kuolemattoman armeijan. Samalla Panda Kunkku käy henkistä kiistaa siitä kannattaako Cooper tappaa vai ei ja miten voisi hyvittää pahat tekonsa.
Nyt vasta ollaan toiminnan ääressä. Lähes koko ajan tapahtuu jotain tärkeää ja jännää, sekä samalla koetaan pitkästä aikaa hahmokehitystä. Lisäksi tässä kentässä on pääjuonen lisäksi välikeikka, jossa haetaan Bentleyn varasverkkokone takaisin eeppisessä väliottelussa Tsaota vastaan. Välissä Murray joudutaan pelastamaan, saman kentän aikana juuri takaisin saadulle pakulle on löydettävä uusi akku ja Slyn ja Panda Kunkun on tehtävä yhteistyötä tuhotakseen Tsaon vampyyri haudan. Siis tässä kentässä on niin paljon tehtävää ettei missään vaiheessa tulisi tylsää. Okei, oli tässä lapsena vähän liikaa haastetta, mutta nykyään ne hoituu ihan helposti aikuisena.
Panda Kunkun hahmokehitys on myös mielenkiintoinen, minkä vuoksi pidän Panda Kunkusta kovasti hahmona. Plus hänellä on myös kiva pelata, vaikka häntä ei käytetä kuin pari kertaa koko pelissä.
Erikoista on myös se, että tässä osassa on kolme välianimaatiota, joista eka kertoo koplan aikeesta etsiä Panda Kunkku, toisessa näytetään sopimus koplan ja Panda Kunkun välillä ja kolmannessa päätetään episodi. Tällaiseen vastaavaan ratkaisuun en ole ennen törmännyt kahdessa muussa pelissä.
Ainoa miinus on haastavuus, mutta samalla se on myös osittain plussaa.

4. Kuoleet miehet eivät lavertele (Sly 3)





















Ai vitsi, nyt päästään kunnon seikkailuun.
Dimitri kertoo Cooperin Koplalle, että hänen isoisänsä oli joskus ollut sukeltaja, kunnes merirosvo nimeltä Mustatäplä Pete varasti hänen sukellusvälineet. Dimitri haluaa hankkia varusteet takaisin. Ja koska Sly oli jäänyt Dimitrille velkaa Hollannissa, hänen on suostuttava auttamaan siinä. Aluksi Sly naamioituu eläkkeelle jäneen Mustatäplä Peten toveriksi, Riidanhaastaja Timiksi, ja saa kuulla aarteen ollen haudattuna Tikarisaarelle, mutta myös uuden merirosvokapteenin LeFween varastaneen aarrekartan Tikarisaarelle. Koplan on ensin hankittava kartta takaisin ja sabotoitava LeFween miehistön aikomukset estää heitä pääsemästä merelle, kun kopla pöllii itselleen merirosvolaivan. Päästyään perille ja löydettyä aarteen, LeFwee yllättää heidät ja kidnappaa Penelopen, jolloin koplan on laadittava uusi suunnitelma, jonka avulla pelastaa Penelope.
Tässäkin kentässä tapahtuu kaikkea ja tässä on oikeaa seikkailun tunnelmaa. Mä tykkään merirosvoista kovasti ja sellainen teema Sly peliin on aina tervetullut.
Keikat ovat suurimmalta osin hauskoja ja niitä on ilo pelata, paitsi ehkä "Aavan meren taistelu" missä Slyn ja koplan on tuhottava LeFween punapurjeklaanin alukset, sekä "Syvän meren vaara" missä Dimitri pääsee ekaa kertaa käyttämään isoisänsä sukellustarvikkeita. Monet ihmiset ei välttämättä pidä merellä seilaamisesta, mutta itse pidän sitä ihan kivana. Sääli vaan, että merellä ollessa ei pääse maihin seikkailemaan, mutta esimerkiksi "Syvyyksien murskaaja", jossa Cooperin Kopla etsii käsiinsä Murskaaja nimisen merihirviön, on eeppinen keikka merellä ja siinä pääsee jälleen Panda Kunkku ja Sly toiminaan yhdessä.
Jännää tässä on myös, että Bentleylla alkaa herätä kateus Slyta kohtaan, koska hänestä alkaa tuntua, että hän olisi Slyn varjossa ja, että Sly saa kaiken kunnian itselleen Bentleyn toimiessa keikkojen suunnittelijana. Tämä on mielenkiintoinen käänne ja se tuodaan paremmin esiin Sly 3:sen viimeisessä kentässä, mistä kerron kohta lisää.
Söpöä on myös, että Bentley saa Penelopesta tyttöystävän kentän lopussa.

3. Hän joka kesyttää rautahevon (Sly 2)



















Välillä vähän rennompaa kenttää.
Sly Cooper on saapunut koplansa kanssa Kanadaan jäljitettyään Jean Bisonin, jolla on myös Clockwerkin osia hallussaan. He saavat sitten selville, että Clockwerkin kaksi keuhkoa ja vatsa ovat viritettynä Jean Bisonin junien vetureihin, jonka avulla junat ovat liikkellä yötä päivää. Sitä varten koplan on murrettava junien keittiövaunujen kattoluukut, tuhottava ilmapuolustukset ja hommattava resiina, että he pääsisivät yksi kerrallaan kunkin junan kyytiin viedäkseen yhden Clockwerkin osista.
Kun osa suosikki episodeista ovat toiminnallisia, niin tässä on vaihteeksi vähän rennompi tunnelma. Tätä kenttää pelatessa on vaan hyvä fiilis. Rentouttava musiikki, hieno luminen maisema ja mukavat keikat. Ja jotkut teistä kai tietää sen, että tämä kenttä on meille suomalaisille kiva kenttä, koska tätä pelatessa tulee jotenkin kotoisa olo. Jos Kanada viittaukset otettaisiin pois, niin tämä voisi melkein luulla olevan Suomen lapista kertova kenttä. Ainakin useimmista suomalaisista Sly-faneista tuntuu siltä.
On hauska yksityskohta, että tässä kentässä liikkuu junia, joiden sisään pääsee kentän aikana. Ne on vaan niin mukavia tehtäviä ja tuovat jotenkin jännän olon. On myös isitiä, että kentässä on myös karhuja, joiden pentuja käytetään resiinan saamiseksi, ja Carmelita on mukana kentässä ja kaikkea muuta.
Huonoja puolia tässä on ehdottomasti, ettei tässä ole Neylan lentohärveliä kummempaa bossia ja keikka nimeltä "Ystävä hädässä" on vähän tylsä ja hidas keikka. Mutta nämäkin ovat vain pikkujuttuja.

2. Pelon Ooppera (Sly 3)




















Ainoa pelin eka kenttä, joka pääsi mukaan listalle.
Murray oli jättänyt koplan syyttäen itseään Bentleyn loukkantumisesta Sly 2:sen lopussa. Sly ja Bentley saavat kuulla, että Murray on opiskellut Australiassa Uni-aikaa ja hänen opettajansa Guru lähetti hänet kiertämään maailmaa. Murray on nyt Venetsiassa, jossa hänen olisi oltava kunnes "mustavesi kirkastuisi", mikä johtuu siitä, että Venetsian kanaalit ovat täyttyneet tervasta mafiapomon Don Octavion toimesta. Slyn ja Bentleyn on siis hoidettava Venetsian terva ongelma, jotta he saisivat Murrayn palaamaan koplaan.
Mulla on tästä episodista paljon muistoja ja tämä on myös yksi mieleenpainuvimpia kenttiä. Kuten monessa suosikissani, tässäkin on kivoja keikkoja ja tämä on tärkeä osa Sly 3:sen tarinaa. Tässä jokainen asia tapahtuu tarkoin mietityssä järjestyksessä. Ensin etsitään Murrayta poliisiasemalta ja vapautetaan Dimitri, jotta hän voi etsiä Murrayn, salakuunnellaan mafiapomoa Don Octaviota, murtaudutaan hänen oopperataloon, välissä pelastetaan Carmelita Sinikyiltä, varastetaan tervapumpun piirrustukset, Murrayn avulla tuhotaan tervatynnyrit ja ilotulitteilla tuhotaan Octavion oopperaesitystä mainostavat ilmapallot ja kyltit. Tuntuu kuin tämä episodi olisi otettu suoraan toiminta tv-sarjasta, kuten Sly 3 ylipäätään tuntuu sille.
Don Octavio on myös yksi suosikkeja pahiksia, sen kanssa tehdään kaikkea, salakuunnellaan, jahdataan sitä, kun se kidnappaa Bentleyn, sen kanssa pääsee laulamaan oopperaa ja tappelemaan yhdessä parhaimmista bossitappeluista.
On myös hienoa, että tässä kentässä pelataan Slyn, Bentleyn ja Murrayn lisäksi Carmelita Foxilla, mikä on mainio lisäys tähän peliin.

KUNNIAMAININNAT: Sundet Snake Eyes, Musta linna, Pako vankilasta, Katastrofin anatomia, Taivaan valtijaat, Lähde länteen nuori pesukarhu, 40 rosvoa

1. Varkaan kunnia (Sly 3)




















Mihin muuhun tämä listaus olisi hyvä päättää kuin finaalijaksoon.
Sly on vihdoinkin saanut koplansa kokoon ja on aika päästä Cooperin holviin. Mutta pahaksi onneksi Tohtori M on kaapannut Slyn ja aikoo tappaa hänet jättimutanttihirviöllään. Onneksi Carmelita saapuu paikalle ja pelastaa Slyn. Mutta Slyn keppi on juuttunut sähkömangeettiseen poijuun ja se on saatava takaisin ennen Tohtori M:ää. Gurun avulla keppi saadaan irti, mutta se putoaa mereen ja Dimitrin on sukellettava hakemaan se. Tohtori M onnistuu tosin nappaamaan Slyn kepin, joten on aika hyökätä ilmasta käsin, kun Penelope on saanut tuhottua tutkatornit. Sly saa lopulta kepin takaisin ja hän, Bentley ja Murray pääsevät vihdoinkin Cooperin holviin. Sly käy kohti holvin sisäkammiota, kun samaan aikaan Bentley ja Murray käyvät elämänsä taistelun Tohtori M:n ja hänen kätyriensä kanssa. Lopuksi Sly ja Tohtori M käyvät eeppisen lopputaistelun, kun Carmelita tulee jälleen paikalle. Tohtori M:n kukistumisen jälkeen Sly pakenee Carmelitan kanssa paikalta ja Cooperin holvi luhistuu kasaan, jolloin Tohtori M kuolee, mutta muut pääsevät elossa ulos.
Tämä viimeinen episodi Sly trilogiassa on ehdottomasti henkilökohtainen suosikkini ja omasta mielestäni Slyn tarina olisi voinutkin loppua tähän.
Erona tässä episodissa on, ettei tässä ole overworldia, vaan keikat suoritetaan putkeen. Joillekin se voi olla harmi, mutta on tämäkin hyvä.
Siistiä on, että lähes kaikki koplan jäsenet, paitsi Panda Kunkku, pääsevät omalla tavallaan hyökkäämään Tohtori M.ää vastaan. Etenkin Bentleyn ja Murrayn osuus on haastava ja eeppinen yhtä aikaa, etenkin kun siinäkin käsitellään Bentleyn epävarmuutta Slyta kohtaan. Tässä kohdassa selviää myös, että Tohtori M oli Slyn isän rikoskumppani, mutta Slyn isä ei ollut Tohtori M:n mielestä hyvä ystävä. Onneksemme Bentley ei ole ikinä kääntynyt Slyta vastaan loppujen lopuksi.
Lähes kaikki keikat tässä ovat kivoja, lukuun ottamatta yhtä nimeltä "Pimeä virta" missä Dimitri joutuu taistelemaan Tohtori M:n kalamutanttia vastaan.
Miksikö tämän episodi on suosikkini? No, siksi koska tämä poikkeaa muista episodeista ja tässä on sellainen tunne, että lopussa ollaan. Meno on eeppistä ja lopun jälkeen jää mukavan haikea olo. Sly saa myös vihdoin Carmelitan suhteen rakennettua Slyn esitettyä muistinmenetystä, koplan jäsenet aloittavat uuden uransa koplan erkaannuttua ja Bentley elää onnellisena Penelopen kanssa (toistaiseksi). Siis kuinka mainio lopetus tämä olisi ollut, ellei Sanzaru olisi sotkeutunut tekemään uutta peliä, vaikka Sly 4:ssakin on hyvät puolensä toki.

Siinä oli minun listaukseni Sly Cooper pelien episodeista. Kiitos kun jaksoitte lukea listaukseni loppuun saakka. Kertokaa kommenteissa toki omat suosikkinne ja palataan joskus toiste uuden postauksen parissa. Eipä muuta kuin, että näkemisiin ja hyvää syksyä kaikille.

tiistai 3. syyskuuta 2024

Top 10 surullisinta animaatio kohtausta

Meillä kaikilla on joskus surua ja se on yleensä ikävä tunne. Jos joku kuolee, tapahtuu jotain ikävää tai vastaavaa. Suru näkyy meissä omalla tavalla, itkemisellä, eleenä tai hiljaisuutena.
Tänään päätin tehdä Top 10 surullisinta animoitua kohtausta, eli listaan kymmenen surullisinta kohtausta jotka herättävät minussa tunteita ja saavat joskus melkein suremaan. Osa on otettu animoiduista leffoista ja sarjoista. En tule laittamaan tähän listaan kuolemia, koska niille olen tehnyt oman listan. Saatan tosin tehdä poikkeuksia.

Varoitus: Lista saattaa herättää lukijoissa tunteita, joten varatkaa mukaanne nenäliinoja.

10. Nipsun särkynyt sydän (Muumilaakson tarinoita)


















Nipsu on rakastunut sydänjuuriaan myöten Houska nimiseen outoon tyttöön. Hän ei kuitenkaan onnistu voittamaan Houskan sydäntä ja saa tältä sen sijaan kamalat rukkaset. Nyt hän suree särkynyttä sydäntään Muumitalon kuistilla ja hän on aivan murheenmurtama, eikä edes ystävien puheet lohduta.
Vaikka Boken Nikki on suurimmalta osin heikko muumisarjan osa, niin "Nipsu Rakastuu" jakso on niistä kaikkein surullisin jakso. Etenkin kun olen itsekin kokenut sydänsuruja elämäni aikana ja uskon, että moni joka on joskus rakastunut osaa samaistua Nipsun aidolta tuntuvaan suruun. Kohtauksen tekee surillsemmaksi jopa surullinen musiikki ja Eero Ahren eläytyväinen näyttely suoritus.

9. Taren ja Buun hyvästit (Monsterit OY)














Pelastettuaan "Buu" nimisen lapsen, Tarmo Karvanen niminen monsteri joutuu jättämään hyvästit lapselle, koska monstereiden säänöjen mukaan tytön ovi on tuhottava eikä Tare ja Buu näkisi toisiaan enää ikinä. Aluksi Buu esittelee Tarelle innoissaan lelujaan jonka jälkeen Tare peittelee Buun ja jättää tälle liikuttavat hyvästit ennen kun lähtee huoneesta ja tytön ovi lopulta tuhotaan.
Okei mä myönnän, että Toy Story 3 on liikuttavin Pixar leffa, mutta oli pakko valita tämä kohtaus sen tilalle, koska mua yleensä surettaa liikuttavat hyvästit ja tämä on niistä hyvä esimerkki. Näkee oikein Taren eleestä, että hänestä on kurjaa jättää tyttö taakseen ja uskoa, ettei hän tulisi enää näkemään tätä. Onni että tälle löytyi lopussa ratkaisu ja se saa puolestaan ilonkyyneleet tulemaan.

8. Hilma-täti jättää Topin luonnonpuistoon (Topi ja Tessu)















Aatu Remunen niminen metsästäjä on uhannut tapaa Topi nimisen ketun, koska Pösö koira on loukkaantunut ja Aatu syyttää siitä Topia. Topin hoitaja, Hilma-täti tietää, ettei Topi olisi hänen luonaan turvassa ja päättää viedä hoidokkinsa luonnonpuistoon, kauas metsään. Hän halaa Topia viimeisen kerran ja lähtee sitten surullisena pois. Nyt Topi on ypöyksin metsässä ja hän ei meinaa löytää suojaa.
Topi ja Tessu on yksi surullisempia Disney elokuvia ikinä. Ja tämä kohtaus on minusta surullisin koko elokuvassa. On surku katsella Hilma-tädin surua ja kuinka Topi haikailee tämän perään. Myös kuinka Topi yrittää epätoivoisena löytää suojaa, herättää kettu-poloisessa myötätuntoa. Mutta onneksi tälläkin hetkellä on iloinen käänne.

7. Ash aikoo jättää Pikachun (Pokemon)















Ash Ketchum on huomannut ystävänsä Pikachun viihtyvän metsässä olevien Pikachujen kanssa, joten hän aikoo jättää Pikachun, jotta tämä olisi onnellinen. Pikachu yrittää mennä Ashin perään, mutta tämä vain juoksee itkuisena pois ja muistelee samalla miten tapasi Pikachun ja koki tämän kanssa surullisen laulun säestämänä.
Pokemonissa on harvoin surullisia kohtia ja siksi tämä on mukana listoillani. Lapsena pidin tämä kohtausta liikuttavana ja teki mieli itkeä tätä jaksoa katsellessa. Oli surullistä nähdä miten vaikeaa Ashin oli yrittää luopua hyvästä ystävästään ja se ei ollut Pikachullekkaan helppoa. Mutta onneksi Pikachu palasi Ashin luo ja kohtaus oli myös onneksi aika lyhyt.

6. Mestari Roshi kuolee melkein (Dragon Ball Super)
















Mestari Roshi taisteli juuri Ganos nimistä taistelijaa vastaan Tournament of Power nimisessä turnauksessa ja voitti tämän käyttäen voimakkainta Kamehameha hyökkäystä ikinä. Kuitenkin voitto vei Roshilta energiaa ja hän meinaa kuolla. Goku rientää elvyyttämään mestariaan ja kannustaa tätä heräämään samalla peläten, että ei onnistuisi auttamaan Roshia. Goku lopulta siirtää osan energiastaan Roshiin ja tämä lopulta herää taas.
Dragon ball on täynnä surullisia kohtia, mutta suurin osa niistä liitty usein kuolemaan. Mestari Roshin tilanne on hiukan erillainen, koska hän ei käytännössä kuole. Mutta tässä kohtauksesta on vaan sekunneista kiinni milloin joku kuolee ja se aiheuttaa enemmän tunteita. Lisälsi Gokun ja Krillinin reaktiot on niin aitoja ja ne saa katsojankin pelkäämään pahinta. Kohtaus on lyhyt, mutta mieleenpainuva.

5. Pon äiti pelastaa poikansa (Kung Fu Panda 2)
















Lordi Shen on hyökännyt Pandakylään tuhotakseen kaikki pandat, jottei hänen uransa loppuisi "Mustavalkoisen soturin" vuoksi. Pon äiti joutui pakenemaan vauvansa kanssa ja ainoa keino pelastaa edes Po, oli jättää hänet retiisi koriin ja uhrata oma henkensä.
Tämä on kyllä surullisin Kung Fu Panda kohtaus ja vieläkin tekee pahaa kattoa tätä ilman että tekee mieli itkeä. Mikään ei varmasti olisi maailmassa kamalinta, kun menettää oma äiti ihan pienenä ja ei isona edes muistaisi tätä. Ainakin tämä kohtaus antoi Polle mahdollisuuden miettiä mitä on saavuttanut elämässään ja mitä hän nyt aikoisi tehdä. Tämä kohtaus joo liittyi kuolemaan, mutta kuten sanoin, voin aina tehdä poikkeuksia.

4. Twilight saa ystäviensä ja veljensä vihat päälleen (My Little Pony: FiM)
















Twilightin isoveli Shining Armor on menossa naimisiin Prinsessa Cadencen kanssa. Mutta Twilightin mielestä "morsiamessa" on jotain mätää ja hän yrittää todistaa sen kaikin keinoin. Kuitenkin sen jälkeen Shining Armor selittää siskolleen miten asia oikeasti oli ja suuttuneena hän peruu siskonsa kutsun häihin ja samalla Twilightin ystävätkin kääntävät tälle selkänsä ja Celestiakin on tälle vihainen. Twilight on hyvin pettynyt itseensä ja on aivan suruissaan kun menetti parhaan veljensä luottamuksen. Mutta hänelle selviää, että kaikki olikin oikeasti juonta koko ajan!
Kun katson "Canterlot Wedding" jaksoa, niin tekee tosi ikävää katsella sitä. Syy on, koska tunnen suurta sääliä ja jopa ärtymistä Twilightin puolesta. On kurjaa kuinka häntä ei uskota ja kaikki noin vaan suuttuvat hänelle liiankin helposti. Ja eniten mua ärsyttää se, että Twilight ei koskaan saanut kunnon anteeksi pyyntöä perästä päin, edes veljeltään. No, ainakin tällä jaksolla oli iloinen loppu, vaikka se on aika laiha lohtu.

3. Nickin taustatarina (Zootropolis)












Nick Wilde on jo pentuna haaveilut pääsevänsä mukaan partioon. Ja vihdoinkin hänellä oli mahdollisuus päästä mukaan. Mutta se ei ollutkaan mikään iloinen hetki, koska kaikki partiolaiset olivat kasvissyöjiä ja he eivät luottaneet kettuihin, jolloin heidän piti laittaa kuonokoppa Nickille. Nick ei pitänyt tästä yhtään ja juoksi pois muiden nauraessa pilkallisesti ja murtuu lopulta kyyneliin.
Voi Nick parkaa. Hänen taustatarina on kyllä ahdistava ja tämä herättää katsojassa uusia tunteita tätä kettua kohtaan. Voin ymmärtää tunteen, kun haaveilee jostain ja se kaikki olikin vaan traaginen pettymys, vaikka ei olisi tehnyt mitään ansaitaksesi huonoa kohtelua. Vielä surullisemmaksi tämän tekee se, kuinka Nickin äiti näki turhaan vaivaa toteuttaakseen poikansa unelman ja miten Nick on tyystin pettynyt ja harmissaan. Nick on kyllä niitä hahmoja, jotka ansaitsisivat ison halin.

2. "Rakkaimpain" (Dumbo)





















Dumbon äiti Rouva Jumbo on vankilavaunussa ja Dumbo taas on passitettu klovni esityksiin, mikä on jo kova paikka pikku norsulle. Eräänä iltana Dumbo menee tapaamaan äitiään ja viettää tämän kanssa koskettavan hetken samalla kun taustalla soi "Rakkaimpain" laulu. Hetken yhdessä olon jälkeen Timotei Hiiri päättä, että nyt on aika lähteä ja Dumbo ja hänen äitinsä vilkuttavat toisilleen näkemiin.
Oli vähällä, että olisin laittanut tämän ykkös sijalle, mutta päätin kuitenkin laittaa tämän kakkoseksi, koska ykkössija on mulle henkilökohtaisesti ykkönen. Kuitenkin tämä kohtaus on yksi surullisella tavalla mieleenpainuvia Disney hetkiä. Ajatus siitä, että oma äiti olisi poissa sinun elämästä ja joutuisit olemaan yksin maailmassa, saa sinut varmasti toivomaan, ettei rakas äitisi poistuisi vielä pitkään aikaan. Eniten minua liikuttaa, kun Dumbo päästää ensimmäiset "Oli niin ikävä" kyyneleet Rouva Jumbon paijatessa häntä. Joskus tekee mieli halata omaa äitiä, kun edes ajattelee Dumboa ja tätä laulukohtausta.

1. Stitch meinaa kuolla (Lilo & Stitch 2)
















Stitch on saanut viime aikoina outoja kohtauksia ja kokee itsensä lopulta vaaralliseksi. Syy siihen on, ettei Jumbaole ehtinyt ladata Stitchin molekyylejä kunnolla ja nyt Stitch meinaa sammua kokonaan ellei Jumba estä sitä. Jumba rakentaa laitteen, jonka pitäisi olla ratkaisu ongelmaan, mutta Stitch vie avaruusaluksen missä laitetta säilytettiin ja aikoo paeta. Stitch saa kuitenkin viimeisen kohtauksen ja alus murskautuu vuorelle. Lilo saapuu paikalle ja raahaa Stitchin Jumban laitteeseen toivoen, että Stitch olisi taas kunnossa. Mutta sen sijaan Stitch sanoo viimeiset sanansa ja sulkee silmänsä. Jumba toteaa, että tulivat liian myöhässä ja Lilo suree menetettyä ystäväänsä. Mutta sitten käy ihme, Jumban laite toimi sittenkin, vähän viiveellä, ja Stitch herää jälleen.
Syy miksi tämä kohtaus on ykkössijalla on, että Stitch on mun suosikki Disney hahmo ja mä rakastan Lilo & Stitch leffoja. Ja tämä kohtaus on muutenkin surullinen musiikin ja hahmojen ilmeiden takia. etenkin Jumban ja Lilon surut ovat niin aidon oloiset. Olihan se arvattavissa, ettei Stitch kuolisi, mutta jotkut saattoi oikeasti luulla lapsena toisin. Itse pidän tätä surullisempana animaatio kohtauksena ikinä ja en häpeä sitä.

Olipas se listaus. Hyvä etteivät silmät sulanneet päästä. Kiitos kun luitte listaukseni ja toivon, etten herättänyt teissä liikaa surun tunteita. Kertokaa omat mielipiteenne surullisista kohtauksista, luen mielelläni kommentteja.
Kiitos vielä kerran ja nähdään joskus myöhemmin.